Un partener manipulator, recunoscut după 7 semne clare. Iată la ce trebuie să fii atentă

Un partener manipulator, recunoscut după 7 semne clare. Iată la ce trebuie să fii atentă. Sursa foto: freepik.com
Un partener manipulator, recunoscut după 7 semne clare. Iată la ce trebuie să fii atentă. Sursa foto: freepik.com

Orice om este capabil să demonstreze că este un manipulator. Dar unii încep să abuzeze de un astfel de comportament. Cum să recunoști la timp un astfel de om?

Atunci când ești îndrăgostită nu-ți poți da seama la timp că ai intrat într-o relație romantică cu cineva care folosește tehnici de manipulare atunci când comunică. Cu toate acestea, atunci când visele îți sunt spulberate, devine clar de ce atitudinea partenerului s-a schimbat  în rău. Multe necazuri pot fi evitate dacă știi dinainte ce trucuri folosesc manipulatorii. Iată șapte semne clare care trebuie luate în considerare.

1. Partenerul este instabil din punct de vedere emoțional. Cel mai adesea, manipulatorii sunt destul de imprevizibili și, uneori, este greu de înțeles de ce au o dispoziție proastă. Alături de ei, o persoană se simte ca într-un leagăn emoțional: izbucnirile de furie sunt urmate de o perioadă liniștită, apoi totul se repetă. Un astfel de partener poate deveni furios fără niciun motiv aparent, provocând jenă și confuzie. Comportamentul său nu depinde de circumstanțe reale, deoarece el este ghidat doar de convingeri interne.

Terapia prin culoare: cum diferite nuanțe ajută la echilibrarea emoțiilor

2. Partenerul este fermecător. Dacă cineva care a stăpânit această artă la perfecțiune poate fi extrem de carismatic în public, iar în privat tinde să-ți suprime personalitatea.  

3. Știe să provoace sentimente de vinovăție. Dacă realizezi că îți ceri scuze constant, în diferite situații, pentru ceva de care nu ești vinovată, acesta este un semnal serios. Partenerul-manipulator va face tot posibilul pentru a te convinge că greșești, că ai un comportament greșit. Se străduiește să te facă să te simți jenată de tot ce faci și spui. Transferul responsabilității către o altă persoană este un model tipic de comportament pentru manipulatori.

Sarea din bucătărie te scapă de ghinioane și probleme. Află ce trebuie să faci pentru a atrage bunăstarea

4. Rezistă la schimbare. Schimbările nu sunt specifice manipulatorilor. Nu permit schimbări, deoarece încalcă planurile de manipulare prestabilite pe care le urmează. Manipulatorii nu văd nimic rău în acțiunile lor și sunt gata să-și apere metodele până la capăt.

5. Nu lucrează la relație. Dacă îndrăznești să-i sugerezi că faci un efort pentru a construi relația, dar partenerul tău nu, va urma o avalanșă de acuzații și încercări de a dramatiza situația. Toate acestea sunt menite să te facă să-ți ceri scuze. Da, în adâncul sufletului devine clar că un astfel de comportament este nedrept, dar nu îndrăznești să-ți spui temerile cu voce tare.

Opt lucruri importante pe care trebuie să le faci dacă vrei să-ți îmbunătățești viața

6. Are o tendință  de control. Manipulatorului îi place să-i domine și să-i controleze pe alții. El te va determina să iei doar acele decizii care îi sunt benefice. Acest lucru este valabil în toate domeniile vieții.

7. Este imposibil să ai încredere în el. De-a lungul timpului, un manipulator te convinge că nu te poți baza pe el. Are nevoie de stabilitate din parte ta, dar acțiunile sale indică în mare parte contrariul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel