Terapia prin culoare: cum diferite nuanțe ajută la echilibrarea emoțiilor

Terapia prin culoare, cum diferite nuanțe ajută la echilibrarea emoțiilor. Sursa foto: freepik.com
Terapia prin culoare, cum diferite nuanțe ajută la echilibrarea emoțiilor. Sursa foto: freepik.com

Starea emoțională a unei persoane poate fi echilibrată dacă utilizează corect paleta de culori. 

Anumite nuanțe contribuie eficient la restabilirea echilibrului nu doar la nivel energetic, ci si la nivel fizic. Multe peroane folosesc terapia prin culoare pentru a-și îmbunătăți sănătatea. Acest mod util de menținere a sănătății este menționat chiar și în tratatele filosofice antice. Află cum toate culorile ajută la echilibrarea emoțiilor umane.

Gândurile pozitive, esențiale pentru o sănătate bună

Terapia prin culoare combate stresul. Stresul face parte din viața de zi cu zi a omului modern. Desigur, cu toții dorim să găsim metodele potrivite pentru a reduce nivelul stresului, pentru a scăpa de gândurile dureroase și pentru a normaliza starea fizică a corpului.

Una dintre cele mai distractive și plăcute moduri de a scăpa de stres este să apelezi la colorarea cărților. Librăriile sunt pline cu ediții specializate de cărți de colorat pe o varietate de subiecte. Ai nevoie de un set mare de creioane colorate și poți începe. Principalul lucru este să știi să alegi nuanțele potrivite care favorizează relaxarea.

Îmbunătățește-ți calitatea vieții și relațiile cu cei dragi. Sfaturi de la înțelepții tibetani

Culoarea albă este un simbol al purității și prospețimii. Interacționând des cu această culoare, ai sentimentul că toate problemele sunt ușor de depășit, iar lucrurile confuze devin deosebit de clare. Culoarea albă alungă gândurile grele și direcționează fluxul de energie într-o direcție pozitivă.

Culoarea galbenă este însorită, caldă și veselă. Această culoare îmbunătățește starea de spirit și contracarează stresul. Nuanțele sale aduc bucurie și zâmbete, ameliorează somnolența și oboseala. În plus, culoarea galbenă ajută la creșterea nivelului de concentrare, îmbunătățește procesele de gândire, activează sistemul nervos autonom.

Culoarea verde este calmă, confortabilă, foarte plăcută pentru contactul vizual. Este cea mai moale din toată gama rece. Creează o senzație de relaxare, calm, ameliorează stresul, ajută la armonizarea stării psihologice și fizice. Nuanțele verzi simbolizează renașterea, prosperitatea, securitatea, armonia.

Ce trebuie să faci în ajunul zilei de naștere pentru a atrage fericirea și prosperitatea 

Culoarea roșie este o culoare incitantă și stimulatoare, care ridică starea de spirit. Este deosebit de plăcut să folosești creioane roșii în timpul unei crize emoționale. Totuși, un exces al acestei culori poate crește nivelul de stres psihologic.

Culoarea portocalie este o culoare intensă și stimulatoare care ajută la creșterea vitalității, energiei, dispoziției, concentrării și motivației pentru sport. Este perfectă pentru persoanele cărora le lipsește libertatea psihologică și pentru cele care sunt împovărate de  rutina zilnică. Lucrând cu această nuanță, este mai ușor să te adaptezi la diferite circumstanțe externe.

Culoarea roz este o culoare moale și calmă, care este asociată cu echilibrul interior. De fapt, aceasta este o combinație a două spectre complet opuse: roșu și alb. Culoarea roz ameliorează iritabilitatea și reduce intensitatea furiei.

Cum să devii fericit fără a cheltui bani: șapte pași simpli spre bucurie

Culoarea albastră ajută la tratarea eficientă a stresului. Oricare dintre nuanțele sale reduce tensiunea. Specialiștii în terapia prin culoare o folosesc pentru relaxare, ameliorarea tensiunii nervoase, restabilirea forței și a energiei și pentru tratarea insomniei.

Culoarea violet simbolizează bogăția, puterea, înțelepciunea și pacea. De asemenea, ajută la calmarea și ameliorarea stresului. Înțelepții îi sfătuiesc pe cei care și-au pierdut inspirația să mediteze înconjurați de accesorii mov.

Culoarea neagră poate simboliza puterea sau ascultarea, dar crește și nivelul de tensiune. Așa că ai grijă când o utilizezi atunci când colorezi sau îți alegi hainele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel