Un documentar despre trupa U2 va deschide Festivalul Internaţional de Film de la Toronto

U2
U2

Un documentar consacrat trupei irlandeze U2 va deschide Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (TIFF), în cadrul căruia vor fi proiectate în premieră mondială cele mai recente filme ale unor regizori renumiţi, precum Francis Ford Coppola şi Luc Besson, au anunţat, marţi, organizatorii.

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, care doreşte să devină al doilea mare festival de film din lume, după cel de la Cannes dar înaintea eternului său rival, Mostra de la Veneţia, va proiecta între 8 şi 18 septembrie premierele nord-americane ale celor mai recente filme semnate de regizorii Pedro Almodovar, Nanni Moretti, George Clooney, Madonna, David Cronenberg şi Lars von Trier, scrie Mediafax.

Festivalul din Toronto se va deschide cu proiecţia peliculei "From the Sky Down", un documentar despre grupul irlandez U2, regizat de cineastul Davis Guggenheim, regizorul recompensat în 2007 cu premiul Oscar pentru documentarul "Un adevăr incomod/ An Inconvenient Truth".

"Este pentru prima dată în 36 de ani când Festivalul Internaţional de Film de la Toronto va fi deschis de un film documentar", a anunţat într-un comunicat Cameron Bailey, unul dintre directorii festivalului.

La Toronto vor avea loc şi premierele mondiale ale filmelor "The Lady", filmul regizat de Luc Besson despre viaţa celebrei disidente birmaneze Aung San Suu Kyi, "Twixt" de Francis Ford Coppola şi "Moneyball", în care Brad Pitt joacă rolul principal.

Festivalul de la Toronto nu are o competiţie oficială jurizată, cum este cazul la Cannes, Veneţia şi Berlin, - fapt ce contribuie la o atmosferă mai relaxată -, ci oferă un premiu.

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto este perceput de reprezentanţii industriei cinematografice ca o formidabilă rampă de lansare pentru cucerirea publicului şi a criticilor americani, un barometru pentru viitoarele succese din sălile de cinematograf din Statele Unite şi Canada, dar şi pentru premiile Oscar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel