Șumudică, antrenorul marți(p)an

Astra Giurgiu, una din echipele 'chinuite' ale Ligii I realizează  o performanță de necrezut pentru fotbalul românesc. Egalul din meciul tur din Europa League cu Genk, obținut pe final, 2-2, ne dă emoții, însă ne menține optimiști.

Nu ultimul meci este marea performanță a Astrei, ci tot ce s-a întâmplat până în această fază a competiției. Și în ce condiții s-a obținut o performanță pentru fotbalul românesc, în momentul în care insolvența bate pe la ușile multor echipe din România. Un campionat 'amputat' a dat o echipă care a trecut de grupele Europa League și nu se numește Steaua. Cu adevărat remarcabil !

De multe ori contestat, cu declarații colorate în conferințele de presă, vulgar în exprimare, urât, hulit, alteori iubit pentru rezultate sau pentru glume, Șumudică a dus pe umeri greul de la Astra și dă o speranță iubitorilor de fotbal din România. 

Șumudică este omul controverselor, iar asemenea marțipanului, ori îl urăști ori îl iubești.

În Astra Giurgiu nu mai credeau mulți și erau îndreptățiți. În ultima urnă valorică din Europa League, echipa giurgiuveană era dată ca victimă sigură. Parcursul a semănat oarecum cu multe din prestațiile din campania europeană: când erai gata să-ți pierzi speranța, se întâmpla 'minunea' și Astra revenea. Nimeni nu știe cum. Nici nu contează. Important e că s-a întâmplat. 

Neplătit, scandalizat de situația de la echipă, cu memorii depuse la Federație, 'trădat' de elevul favorit, Denis Alibec, Șumudică a rămas în cele din urmă pe banca Astrei. A încercat să plece la turci, dar atentatul l-a întors din drum. A avut șansa să apere ce a obținut. Calificarea în șaisprezecimile Europa League. 

Genk nu părea un adversar de netrecut, dar nici primul "11" al Astrei nu sperie pe nimeni. 

Începutul a fost greu, meciul a fost pe alocuri plin de amărăciune, dar cumva, Astra a reușit să revină de fiecare dată.  

Un 2-2 plin de speranță după cum a fost obținut, pe final. Ne dă totuși speranțe. Șumudică e tot acolo, 'albit' de situația ciudată a echipei. Așteptăm o nouă calificare miraculoasă. 

Hai Astra !

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel