Turcan: PDL va susține regionalizarea USL. Vezi în ce condiții

raluca turcan
raluca turcan

Raluca Turcan a declarat că PDL va susține regionalizarea propusă de USL. Vicepreședinta a precizat condițiile în care o va accepta. 

Vicepreședinta PDL susține că regionalizarea va fi acceptată de partid doar în cazul în care USL va respecta criteriile UE, adică criteriul istoric, socio-cultural, cel geografic, economic, de mediu şi populaţia. Raluca Turcan a spus că nu va onora invitația la dezbaterea de joi de la Sibiu, inițiată de Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale. A precizat că a primit-o doar cu o seară înainte.

Ea este de părere că "Procesul de regionalizare trebuie să pornească de la anumite principii şi să răspundă la o serie de întrebări precum: de ce vrem să facem regionalizarea, care sunt costurile, care sunt beneficiile? Răspunsul la aceste întrebări trebuie să fie unul singur: statul trebuie să ofere cetăţeanului cel mai bun serviciu la cel mai mic cost", scrie Agerpres. Raluca Turcan este de părere că USL vrea să-și pună baronii pe regiuni.

Vicepreședintele PDL a adăugat că "Regionalizarea trebuie făcută de jos în sus şi nu aşa cum a început USL - ei au pus o singură întrebare: care va fi capitala regională? Cu alte cuvinte, ce baron e mai puternic, acela va avea capitala de regiune! Drept dovadă au propus 8 regiuni, apoi 12. Acum se bat baronii locali pe capitale! Au început procesul de regionalizare cu stângul. Stânga românească, în italiană "sinistra", va face o regionalizare sinistră".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel