Trucuri pentru a rezista mai bine la frig

Pentru persoanele friguroase, toamna și iarna sunt anotimpuri de coșmar.  

În cazul în care te numeri printre acestea, în loc să dai la maximum căldura în casă, poți să urmezi câteva reguli simple care te vor ajuta să nu mai simți atât de puternic temperaturile scăzute.

Îmbracă-te în straturi

Te poți proteja de frig purtând haine care previn transferul de căldură prin aceste două fenomene. Stratul de bază, așa cum sunt de exemplu o pereche de colanți căptușiți sau o pereche de șosete groase, vor împiedica transferul de căldură prin contact, iar un strat de haine superior, rezistent la vânt și apă va împiedica transferul de căldură prin convecție.Este bine să-ți amintești această regulă mai ales când vei petrece mult timp în exterior pe vreme foarte rece, scrie livescience.com.

Mănâncă

Nimic nu produce căldură fără combustibil și este valabil și în cazul organismului tău. În perioada rece a anului, mănâncă regulat, având trei mese principale pe zi și două gustări între mese. De asemenea, hidratarea este foarte importantă, iar băuturile calde vor ajuta la creșterea temperaturii corpului pe vreme rece.

Fără alcool

Un vin fiert ți s-ar putea părea soluția ideală pentru o zi friguroasă petrecută în aer liber. Dar specialiștii susțin că alcoolul îți face mai mult rău când temperaturile sunt scăzute. Chiar dacă îți va crește rapid temperatura corpului și îți dă senzația de căldură, alcoolul scade apoi brusc temperatura internă, ceea ce va accelera pierderea de căldură.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel