Truc simplu cu un cartof pentru a îndepărta petele de pe haine

Cum poţi să îndepărtezi petele de pe haine cu un cartof. Deşi există multe trucuri pentru îndepărtarea acestora, din bucătăria oricărei gospodine nu lipseşte cu siguranţă cartoful. 

Nu trebuie să cheltuiţi bani pe produse scupe sau să vă deterioraţi hainele în urma folosirii substanţelor toxice. Pe lângă faptul că este ecologic și natural, cartoful nu dăunează hainelor și este un aliment foarte uşor de găsit, conform Can Can.

Cum poţi să îndepărtezi petele de pe haine cu un cartof

Iată ce trebuie să faceţi: aveţi nevoie de un cartof şi un cuţit.

Mai întâi, întindeți-vă haina pe o suprafață plană. Tăiați cartofii în jumătate sau curățați-i de coajă. Frecați suprafața petelor cu cartoful până scade în intensitate.

Puteți lăsa cartoful deasupra petei sau câteva felii pentru câteva minute. Apoi, spălați cu apă și detergent de rufe, așa cum faceți de obicei. Puneți haina la uscat și gata, pata dispare ca prin minune.

De reţinut este faptul că trebuie acţionat cât mai repede după apariţia petei, altfel, odată cu trecerea timpului, scad şi şansele de a o îndepărta uşor!

De ce este bine să bagi o ceapă în mașina de spălat

Mașina de spălat a ajuns un electrocasnic aproape indispensabil unei gospodării. Piața abundă în oferte, iar cetățenii au, cu siguranță, de unde alege.

Există, însă, un truc pe care nu multe persoane îl cunosc, legat de mașina de spălat. Electrocasnicul asigură curațarea optimă a hainelor, însă și mașina de spălat, la rândul ei, trebuie curățată, pentru a nu avea parte de „surprize” neplăcute: impregnarea unui miros urât în haine sau eventuale defecte care pot apărea în timp. De exemplu, pentru ca mașina de spălat să funcționeze la capacitate maximă, trebuie să scăpați de scamele sau resturile care rămân în filtre.

Însă, care este motivul pentru care este bine să bagi o ceapă în mașina de spălat!? Răspunsul este unul cât se poate de simplu: pentru cei care nu doresc să folosească anumite produse toxice, scumpe sau chiar și corozive, pot apela la trucul ”șoseta și ceapa”.

Aveți nevoie de patru cepe și niște șosete. Ceapa trebuie curățată și, mai apoi, băgată în mijlocul ciorapului. Ambele capete trebuie să prezinte noduri, în așa fel încât ceapa să nu se miște dintr-un capăt într-altul, în șosetă. Apoi, introduceți șosetele umplute cu cepe în mașina de spălat și rulați un ciclu complet, la temperatură înaltă. Prin acest mod, tamburul mașinii de spălat va fi curățat și nu va fi zgâriat, arată stiridiaspora.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel