EXCLUSIV  Tradiții și superstiții. Vrei să ai belșug în 2024? Renunță la masa plină de Revelion. Iată o idee mai tare! video

Fotografie de la Abhinav Sharma: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/avere-boga-ie-bunastare-frunze-19658819/
Fotografie de la Abhinav Sharma: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/avere-boga-ie-bunastare-frunze-19658819/

Multă lume crede că dacă va avea masa plină de sărbători va avea belșug tot anul.

Jurnalistul Val Vâlcu și Alfred Bulai au vorbit despre superstițiile de Revelion 2024. Ziaristul vine cu o idee: dacă vrei belșug în anul următor, mai bine cheltuie mai puțin pentru mâncarea de Revelion.

„Unii țin fel de fel de superstiții ca să aibă belșug în Noul An... dar ei fac risipă de sărbători. Să fie masa plină, să fie frigiderul plin, mâncare multă ca să-ți meargă bine tot anul, dar pentru asta cheltui o grămadă de bani. Mai bine pune banii aceia la bancă! Bagă-i în acțiuni!”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

„La toate sărbătorilor, la noi în special, tocmai pentru suntem o țară cu probleme reale de nivel de trai, istoric vorbind, în toate societățile în care mâncarea este o resursă fundamentală, evident că vorbim și despre consum ostentativ de mâncare și de băutură”, a spus sociologul Alfred Bulai.

„Dar nu este mai logic să cheltui 1000 de lei pentru masa de Revelion și să pui 200 de lei deoparte, la bancă eventual? Îi ții să ai bani și luna viitoare”, a continuat Val Vâlcu.

„Eu îmi aduc aminte că, la începutul anilor 1990, lumea era șocată de ideea de a merge de Revelion pe stradă. Pe vremuri, totul era acasă sau la restaurant și atât. În Europa de Vest, sărbătorile nu înseamnă doar mâncare. Și acolo este cu mâncare, dar nu este principalul aspect al sărbătorii. Acolo este ideea de a fi împreună, de a petrece, de a participa la festivaluri”, a mai zis sociologul.

Vedeți mai multe aici:

VEZI ȘI: Te-ai întrebat vreodată cu cât sunt plătiți invitații care vin la România TV de Revelion? Iată răspunsul! - https://www.dcnews.ro/te-ai-intrebat-vreodata-cu-cat-sunt-platiti-invitatii-care-vin-la-romania-tv-de-revelion-iata-raspunsul_943569.html

VEZI ȘI: Revelația care a schimbat-o pe Cristina Herea. Omul anului 2023: „Creează viață atunci când tu crezi că lumea s-a sfârșit” - https://www.dcnews.ro/revelatia-care-a-schimbat-o-pe-cristina-herea-omul-anului-2023-creeaza-viata-atunci-cand-tu-crezi-ca-lumea-s-a-sfarsit_943577.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel