Trădare: Juncker păstrează "spionii" britanici din CE


Speranța că birocrația europeană se va trezi după dușul rece al referendumului britanic s-a spulberat. Ieri, mai credeam că salvarea este posibilă. S-a anunțat că vor fi două reuniuni la Consiliul European: una mai scurtă, cu toți șefii de stat sau guvern, alta fără David Cameron, în care să se discute strategia Uniunii, după Brexit. Iată, mi-am zis, Europa ia măsuri, pregătește o reacție care să descurajeze alte defecțiuni de acest tip, face planuri pe termen lung, după ce i-a apărut un nou competitor în piața globală.

Io-te fâs!
Prima grijă a lui Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a fost să-i liniștească pe funcționarii de origine britanică de la Bruxelles. No problem, europenii fraieri or să vă plătească și pe mai departe salariile grase, stipendiile pentru bona copiilor, chiriile uriașe.
"Conform Statutului funcționarilor, sunteți funcționari ai Uniunii. Voi lucrați pentru Europa. V-ați lăsat pălăriile naționale la ușă, când v-ați alăturat acestei instituții, iar ușa nu vi se închide acum. În calitate de funcționari europeni ați fost întotdeauna loiali Uniunii noastre, contribuind enorm la proiectul nostru european comun", a spus Juncker.
Fals. Indonezieni loiali sau competenți nu pot ajunge funcționari la Bruxelles. Este nevoie să fii cetățean al unei țări UE ca să poți concura pentru un job la Comisie. Oameni cu bun simț, era normal ca funcționarii britanici să fie îngrijorați: în oglindă, când nu mai ai pașaport UE, nu mai poți lucra la Bruxelles.
Ce spune Juncker este cel mai bun argument pentru desființarea UE. Spiritul de castă al birocraților bate sentimentele naționale sau pe cele comunitare. Statutul funcționarilor este mai tare decât onoarea și bunul simț. Pentru a-și mulțumi câțiva subordonați, Juncker sfideaza milioane de cetățeni ai statelor membre. Dar, până la urmă, a cui este "Uniunea noastră"? Cred că răspunsul e clar: a funcționarilor din Comisie!

PS

Dacă Juncker nu vede nicio problemă, poate Anglia îi va considera trădători pe supușii Reginei care negociază cu britanicii, fiind de partea unei puteri străine, după ce și-au lăsat la ușă pălăriile naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel