Top oraşe cu cea mai bună pizza din lume

V-ați gândit vreodată de ce vă place pizza? Acest produs culinar, care a apărut încă din secolul 9, în Italia, diferă de la o țară la alta, de la un oraș la altul. S-a răspândit în toată lumea, dar nu toate țările oferă un produs bun.

În cazul în care plănuiți să mâncați pizza specifică unui anumit oraș, e bine să aruncați o privire peste următorul clasament.

pizza roma

Locul 6.Roma, Italia

În timp ce foarte multe orașe încearcă să ademenească oamenii, oferind o pizza întreagă, capitala Italiei, Roma, vinde pizza la felie. Desigur, cuvântul ”felie” ne duce cu gândul la o parte dintr-o pizza, însă romanii ne lasă să ne alegem noi mărimea feliei, care poate întrece o pizza intreagă, dar prețul variază în funcție de gramaj.

Acest tip are blatul subțire, este dreptunghiulară și este coaptă la un cuptor cu lemne. Conține prosciutto, sparanghel, dovlecei, vinete şi cartofi. Dacă doriți ceva clasic, puteți cumpăra o felie de pizza tradițională, care conține sos de rosii, mozzarella şi busuioc.

chicago pizza

Locul 5. Chicago, SUA

Aluatul orcărei pizza, specifică statului Chicago din Statele Unite ale Americii, este gros și întins până pe marginile unei tăvi de oțel. Peste aluat se toarnă apoi mai multe straturi, începând cu brânză mozzarela, urmată de diferite topinguri la alegere: șuncă, ciuperci sau cârnaţi

Prima pizza Chicago Style a fost făcută în anul 1943.

Locul 4. Osaka și Hiroshima, Japan

Uneori i se spune ”prăjitura japoneză”, alteori ”omleta japoneză”, însă forma plată și ingredinetele o fac cunoscută ca fiind ”pizza japoneză”. Este vorba despre ”Okonomiyaki”, făcută dintr-un aluat ( compus din ouă, apă și varza), peste care se pune combinația dorită dintre brânză, legume, peşte şi carne.

Sao Paulo Pizza

Locul 3. São Paulo, Brazil

Mulți locuitori ai orașului Sao Paulo, auto-proclamat ”Capitala Mondială a Pizzei”, au făcut o tradiție din a mânca acest produs culinar. Obsesia datează din secolul 20, când obiceiurile imigranților italieni au început să se inflitreze în cultura braziliană. Astăzi, locuitorii orașului sărbătoresc , pe 10 iulie, ”Ziua Pizzei”.

Brazilieni abia folosesc suc de roșii, dar nu se zgârcesc când vine vorba de mozzarela. Două dintre cele mai populare feluri de pizza sunt Portuguesa ( șuncă, ceapă, ouă fierte tari și măsline negre) și Casteloes.

Locul 2. New York. SUA

Una dintre cele mai recunoscute plăcinte din Statele Unite, pizza în stil New York, este caracterizată de o crustă exterioră pufoasă care devine mai subțire și crocantă spre mijloc. Acest tip de pizza se prăjește pe o piatră, nu în tigaie, iar blatul este frământat manual. Locuitorii orașului susțin că marele secret, care stă în spatele gustului delicios, este apa, folosită în aluatul blatului.

Locul 1.  Napoli, Italia

Așa cum era de așteptat, orașul cu cea mai bună pizza din lume este Napoli. Rețeta care stă la bază este cea mai veche din lume, iar napolitani o protejează cu orice preț, având în vedere că există și o asociație care se luptă pentru menținerea atutenticității rețetei. Modul de preparare este cu totul și cu totul special: Mai întâi blatul se frământă în formă de clătită, care nu depășește 11 inci. Apoi este acoperit cu un strat gros de mozzarela, busuioc și roșii San Marzano și se coace, timp de 90 de secunde, la 482 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel