Top BBC 100 filme străine. 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, singurul film românesc din clasament

4 luni, 3 săptămâni și 2 zile
4 luni, 3 săptămâni și 2 zile

Un singur film românesc a ajuns în topul BBC 100 cele mai bune filme din lume în limbi străine.

4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007), regizat de Cristian Mungiu, este singurul film românesc din topul 100 BBC cele mai bune filme străine din lume.

(w670) TOP BBC

Acum trei ani, BBC Culture a lansat primul său sondaj critic, pentru a găsi cele mai mari 100 de filme americane. Două sondaje suplimentare au căutat cele mai bune filme ale secolului XXI și cele mai mari comedii făcute vreodată - și, de asemenea, acestea au ajuns în topul filmelor din SUA.

În acest an, am simțit că este timpul să direcționăm lumina reflectoarelor de la Hollywood și să celebrăm cel mai bun film din întreaga lume. Am cerut criticilor să voteze pentru filmele lor preferate, realizate în principal într-o altă limbă decât limba engleză., scrie BBC.com.

4 luni, 3 săptămâni și 2 zile

4 luni, 3 săptămâni și 2 zile este un film realizat de regizorul român Cristian Mungiu, care a primit premiul Palme d'Or la a 60-a ediție a Festivalului de la Cannes din 2007 și un Premiu FIPRESCI, acordat în cadrul aceeași ediție a festivalului.

Filmul dezbate un subiect tabu: drama trăită de femeia română în contextul Decretului anti-avort din perioada lui Ceaușescu. Tema a mai fost reflectată și în filmul „Ilustrate cu flori de câmp" din 1974.

Din distribuție fac parte actori de renume: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, Alexandru Potocean, Luminița Gheorghiu, Mădălina Ghițescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel