"Toată lumea din familia noastră", distins cu trofeul Anonimul

toata lumea e a noastra
toata lumea e a noastra

Trofeul Anonimul al festivalului omonim, desfășurat în perioada 6 - 12 august a Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, a fost adjudecat de filmul "Toată lumea din familia noastră" de Radu Jude, care a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin de anul acesta.

"Toată lumea din familia noastră" tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, dar sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ.

Pelicula s-a bucurat de participarea actorilor Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu în rolurile principale, cărora li s-au alăturat nume sonore din domeniu precum Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.

"Toată lumea din familia noastră" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude după "Cea mai fericită fată din lume" care a obţinut premiul CICAE la Berlinală în 2009.

Fillmul "Toată lumea din familia noastră" nu este la prima disstincție, el fiind onorat și la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo, în iulie, cu premiul cel mare.

"Dragi cinefili anonimi, vă mulţumesc din suflet", a declarat Ada Solomon, producătoarea filmului, care a ridicat premiul, sâmbătă seară, la gala de închidere a Festivalului Anonimul.

La gala de premiere, prezentată de Florin Piersic Jr, au fost premiate și alte filme românești, distincțiile fiind acordate prin votul publicului prezent la Festivalul Internaţional de Film Anonimul, care a avut o competiţie de lungmetraj, cu şapte filme, una de scurtmetraj ficţiune şi cea de scurtmetraj de animaţie.

Astfel, Emanuel Pârvu a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, pentru "Pui, cartofi prăjiţi şi o cola", iar premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj de animaţie a fost acordat producţiei "Ţipătul/The Scream" de Sebastian Cosor.

Fundația Anonimul a oferit premiul "Ovidiu Bose Paştină" filmului "Fulgenzio", în regia lui Aldo Iuliano, iar bloggerii acreditaţi la Anonimul i-au acordat un premiu special Florinei Dumitrache, pentru filmul "Reuniune de familie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel