Tinerii nu se gândesc la pericolele sexului neprotejat

În urma unui studiu făcut de Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii (ARPS), în luna aprile 2010, s-a ajuns la concluzia că majoritatea tinerilor nu se gândesc la pericolul de infestare cu HIV/SIDA atunci când fac sex neprotejat.

Conform studiului, 62% dintre tineri și-au început viața sexuală până la 16 ani . Dintre tinerii care și-au început viața sexuala, 27% au declarat că nu au folosit prezervativ la primul contact sexual, motivând că au avut încredere în partener, că a fost ceva neprevăzut sau pur și simplu nu s-au gândit la asta. Dintre tinerii care au folosit prezervativul la primul contact sexual, 70% au declarat că s-au gândit în primul rând la o sarcină nedorită și nu la posibila infestare cu HIV/SIDA.

De asemenea, studiul arată că 16,3% din tineri au declarat că nu au folosit niciodată prezervativul, astfel ei intră într-o categorie de tineri ”cu risc ridicat de contractare a infecţiilor sexuale, mai ales în condițiile în care acest comportament este cumulat cu tendința de a avea relații ocazionale.” 50% dintre ei au spus că nu s-au protejat pentru că au avut încredere în parteneri.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1325 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani, din mediul urban și rural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel