Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României

film
film

Cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, Timishort, se va desfăşura la Timişoara, în perioada 3 - 7 octombrie, pentru cinci zile publicul putând viziona peste 70 de scurtmetraje de succes internaţional, apreciate de publicul din întreaga lume, conform unui comunicat al organizatorilor.

Ajuns la cea de-a X-a ediţie, evenimentul se prezintă în opt secţiuni, cinci dintre acestea competiţionale - una internaţională, una naţională, o competiţie dedicată filmelor experimentale (Videorama), animaţie şi competiţia de scurtmetraje dedicată filmelor pentru copii (Timikids). La experienţa cinefilă cosmopolită vor contribui şi spaţiile alese pentru derularea proiecţiilor, respectiv Sala 2 a Teatrului Naţional Timişoara, Casa Artelor, Sala Capitol a Filarmonicii Timişoara, Piaţa Unirii, Piaţa Sfântul Gheorghe. Juriul Timishort 2018 va decide câştigătorii competiţiilor de lungmetraj, scurtmetraj, animaţie şi Videorama şi este compus din Wafa'a Halawi (director al Lebanese Film Festival Beirut), Dalia Castell (regizor documentar, Israel), Milja Mikkola (curator Midnight FF Finlanda), Vladimir Blazevski (regizor, Macedonia).

Evenimente alternative pentru publicul din Timişoara

Câştigătorul filmelor din secţiunea Timikids va fi decis de public. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc miercuri, 3 octombrie, la Sala 2 a Teatrului Naţional Timişoara, cu o comedie neagră din Macedonia, 'The Year of the Monkey'/'Anul maimuţei', în regia lui Vladimir BlaLl'evski. O satiră politică 'fină', despre o prietenie ciudată dintre o maimuţă singuratică şi un paznic de grădină zoologică, care trăieşte într-o lume cu susul în jos, în tranziţie, după cum e ea văzută de un cimpanzeu care reuşeşte să evadeze.

Ca în fiecare an, Timishort a pregătit petreceri şi evenimente alternative pentru publicul din Timişoara, ediţia din acest an bucurându-se şi de un special act din partea celor de la Silent Strike, în data de 6 octombrie, la sala 'Capitol'. Timishort este organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent (ARFI) din Timişoara cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Timişoara, al Consiliului Judeţean Timiş şi al Centrului Naţional al Cinematografiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel