"The Truth", de Hirokazu Koreeda, în deschiderea celei de-a 76-a ediţii a Mostra de la Veneţia

Noul film al japonezului Hirokazu Koreeda,"The Truth", cu Catherine Deneuve, Juliette Binoche şi Ethan Hawke în distribuţie, va deschide, în competiţie şi în premieră mondială, cea de-a 76-a ediţie a Festivalul de Film de la Veneţia (Mostra) pe 28 august, au anunţat joi organizatorii festivalului, citaţi de AFP.

"Sunt extrem de încântat să aflu că noul meu film 'The Truth' a fost selectat pentru deschiderea competiţiei de la Mostra şi sunt extrem de onorat", a declarat Hirokazu Koreeda într-un comunicat.

"Am filmat această peliculă în 10 săptămâni toamna trecută la Paris, distribuţia este prestigioasă, iar filmul este o mică poveste de familie într-o casă. Am încercat să-mi fac personajele să trăiască în acest mic univers, cu minciunile, mândria, regretele, tristeţea, bucuria şi reconcilierile lor ", a explicat cineastul.

"Pentru primul său film turnat în afara ţării sale, Koreeda a avut privilegiul de a lucra cu două stele ale cinematografului francez", a declarat directorul Mostra, Alberto Barbera.

"Întâlnirea dintre universul personal al celui mai important regizor japonez al momentului şi două actriţe atât de iubite precum Catherine Deneuve şi Juliette Binoche a dat naştere unei reflecţii poetice asupra relaţiei mamă-fiică şi asupra meseriei complexe de actriţă" a adăugat el.

Adesea considerat un cineast interesat de universul familiei, Koreeda a cunoscut consacrarea în 2018, câştigând Palme d'Or la Cannes pentru "A Family Affair", cel de-al 13-lea lungmetraj al său.

Un obişnuit al Cannes-ului, el a prezentat "Nobody knows" în 2004, "Like Father, Like Son" în 2013 (Prix du Jury) şi "Our Little Sister în 2015. De asemenea, pelicula sa "The Third Murder" s-a aflat în competiţie la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia în 2017.

Cea de-a 76-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 28 august - 7 septembrie.

Juriul competiţiei principale, prezidat de regizoarea argentiniană Lucrecia Martel, având alături opt celebrităţi din lumea cinematografiei şi culturii, va înmâna opt premii pe 7 septembrie, inclusiv celebrul "Leu de Aur".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel