The Aspazia – un brand Băsescu

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Am văzut-o pe d-na Aspazia Cojocaru țipând la televizor. M-a cuprins groaza. D-na judecător, împreună cu alți cinci confrați, a hotărât anularea voturilor a 8,4 milioane de români. Văzându-i în robe vișinii, impunători în fotografiile oficiale, mi-am imaginat sau am încercat să-mi imaginez niște persoane cu minți sclipitoare, pătrunse de importanța acțiunilor lor, copleșiți de imensa responsabilitate pe care au dobândit-o, de a hotărî, în momente precum referendumul, viitorul unei țări.

Nu sunt un naiv. Pentru mine a fost clar că dl. președinte Augustin Zegrean a amânat decizia CCR de pe 2 august pe 21 august, fiindcă, la început, ar fi avut doar 4 voturi din 9 pentru invalidarea referendumului. În trei săptămâni, structurile lui Traian Băsescu au mai adus la masă doi judecători. Pe dl. Zegrean nu-l aprob în niciun fel, dar, la limită, îi înțeleg demersul. Dânsul a rămas un soldat credincios al lui Traian Băsescu. Și-a pus stăpânul deasupra a 8,4 milioane de români. Și cred că va dormi foarte liniștit, după alegerea făcută...

Văzând-o însă pe d-na Aspazia Cojocaru pradă istericalelor, pretinzând că nu a vorbit pe 2 august despre ”anularea referendumului”, deși imaginile au fost difuzate de toate televiziunile și au umplut net-ul, am rămas perplex. Parlamentul României a trimis asemenea oameni într-o instituție precum Curtea Constituțională – păzitoarea Legii fundamentale a statului de drept. Văzând-o pe d-na Aspazia Cojocaru, îmi dau seama că, într-adevăr, Traian Băsescu este președintele potrivit pentru dânsa. Noi, restul de 7,4 milioane, suntem nepotriviți. Dl. Băsescu și-a creat în opt ani instituții după chipul și asemănarea sa. D-na Aspazia Cojocaru poate fi emblema sau, cum se spune în capitalism, brand-ul acestor instituții.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel