Testul rapid care face diferenţa între infecţiile bacteriene şi cele virale

analiza
analiza

Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev au dezvoltat un nou test care distinge rapid şi cu precizie infecţiile bacteriene de cele virale, în mai puţin de cinci ore, relatează site-ul Tratarea infecţiilor virale cu antibiotice este ineficientă şi contribuie la dezvoltarea rezistenţei la antibiotice, a reacţiilor alergice, a intoxicaţiilor şi la costuri de îngrijire mai ridicate. Testele actuale nu sunt întotdeauna corecte şi durează de la douăzeci şi patru până la patruzeci şi opt de ore.

Medicii prescriu adesea antibiotice pentru a încerca să amelioreze starea pacientului înainte ca rezultatul testului să fie disponibil, fără a aştepta aşadar rezultatele.

Conform unui studiu publicat în Jurnalul de Chimie Analitică, grupul de la BGU  a demonstrat că este posibil să se facă distincţia între cele două tipuri de infecţii prim simpla adăugare de luminol în mostra de sânge şi măsurarea cantităţii de lumină. Luminolul este o substanţă care produce lumină şi care este folosită de către criminalişti pentru a depista urmele de sânge.

Conform studiului, procedura este rapidă, simplă şi poate fi disponibilă pe piaţă şi implementată în unele instituţii medicale.

"Un test de genul acesta are implicaţii semnificative în reducerea costurilor de îngrijire medicală , precum şi în oferirea unui tratament adecvat", a declarat Doron Krakow, vicepreşedinte executiv în cadrul American Associates.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel