Terapia japoneză cu apă presupune să bei mai multe pahare de apă la temperatura camerei în fiecare dimineață, când te trezești. Se pretinde că această practică poate trata o serie de probleme, de la hipertensiune arterială până la diabet de tip 2 și cancer. Cu toate acestea, multe dintre aceste afirmații au fost exagerate sau nu sunt susținute de știință, conform helathline.com.
Se presupune că, terapia cu apă japoneză își trage numele de la utilizarea pe scară largă în medicina japoneză și în rândul poporului japonez.
Aceasta implică consumul de apă caldă sau la temperatura camerei, pe stomacul gol, după trezire, pentru a curăța sistemul digestiv și a regla sănătatea intestinului, care – potrivit susținătorilor – poate vindeca o varietate de afecțiuni.
În plus, susținătorii terapiei cu apă japoneze susțin că apa rece este dăunătoare, deoarece poate face ca grăsimile și uleiurile din alimente să se întărească în tractul digestiv, încetinind astfel digestia și provocând boli.
Terapia include următorii pași care trebuie repeți zilnic:
Bea patru până la cinci pahare 160 ml de apă la temperatura camerei pe stomacul gol la trezire și înainte de a te spăla pe dinți și așteptați încă 45 de minute înainte de a lua micul dejun.
La fiecare masă, mâncați doar 15 minute și așteptați cel puțin 2 ore înainte de a mânca sau de a bea orice altceva.
Deși terapia cu apă japoneză nu este un tratament eficient pentru multe dintre afecțiunile despre care se spune că le îmbunătățesc, consumul mai multă apă poate avea totuși unele beneficii pentru sănătate.
În plus, respectarea acestui protocol de terapie poate duce la pierderea în greutate, deoarece vă poate determina să vă restricționați aportul de calorii.
Aport crescut de apă
Folosirea terapiei cu apă japoneză include să bei mai multe pahare de apă pe zi, ajutându-te să te hidratezi adecvat.
Aport caloric mai mic
Practicarea terapiei cu apă japoneză vă poate ajuta să pierdeți în greutate prin restricție calorică.
Terapia japoneză cu apă este asociată cu potențiale efecte secundare și precauții.
Intoxicația cu apă, sau suprahidratarea, poate apărea atunci când bei o cantitate excesivă de apă într-o perioadă scurtă de timp.
Pentru a fi în siguranță, nu bea mai mult de aproximativ 4 căni (1 litru) de lichid pe oră, deoarece aceasta este cantitatea maximă pe care rinichii unei persoane sănătoase o pot suporta deodată.
Un alt dezavantaj al terapiei cu apă japoneză este că poate fi excesiv de restrictivă din cauza regulilor sale privind ora mesei.
Dacă încercați să pierdeți în greutate, restricția excesivă de calorii poate duce la creșterea în greutate după terminarea terapiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu