Moșteanu și Drulă, criticați pentru strategia de campanie a USR. Vot decisiv pentru Barna, la conducerea partidului

Dan Barna
Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, le-a transmis preşedinţilor de organizaţii din ţară că este dispus să ceară un vot de încredere în interiorul partidului, după rezultatul de la alegerile prezidenţiale. 

La discuțiile de la videoconferința de luni seara între Dan Barna și liderii organizațiilor USR au fost reproșuri la adresa vicepreședintelui USR Ionuț Moșteanu și a șefului de campanie Cătălin Drulă, pentru strategia folosită la prezidențiale și a felului în care a fost făcută comunicarea, au afirmat surse din USR, conform Mediafax.

Biroul Național al USR se va întruni, miercuri, iar printre subiectele abordate va fi și cel al reconfirmării lui Dan Barna la conducerea formațiunii, au adăugat sursele menționate. În schimb, nu a fost stabilit când va avea loc acest vot electronic pentru consultarea membrilor USR.

Cosette Chichirău vrea demisia lui Barna

Nemulțumiri în cadrul formațiunii au fost încă din seara alegerilor, Dan Barna clasându-se, potrivit rezultatelor parțiale, pe locul al treilea la scrutinul de duminică, după Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

De exemplu, Cosette Chichirău, fost contracandidat al lui Dan Barna în alegerile interne din USR, a spus, luni pentru Mediafax că partidul are de învățat câteva lecții în urma alegerilor prezidențiale. Ea a contestat strategia de campanie a USR, prin faptul că Dan Barna nu ar fi trebuit să o atace pe Viorica Dăncilă, ci să arate de ce este un mai bun candidat decât Klaus Iohannis.

Cosette Chichirău i-a spus lui Dan Barna, luni seara la Digi 24, că a fost greșită strategia de campanie, chiar dacă a fost foarte bine implementată de prezidențiabilul USR-PLUS.

„A fost o eroare strategică, noi trebuia să ne batem pentru acea treime de electorat care se suprapunea cu electoratul lui Klaus Iohannis și strategia a ales să nu facem asta. Cumva, noi ne-am bătut cu Dăncilă, nu cu Iohannis", a explicat liderul USR Iași, Cosette Chichirău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel