Taxa Robin Hood si societatea civila

Criza economica prin care trecem cu totii afecteaza mai ales persoanele vulnerabile, aflate deja în saracie si cu probleme medicale. Resursele pentru programele sociale sau pentru cele de mediu s-au diminuat peste tot în lume, ceea ce favorizeaza aparitia unor noi crize: sociale, umane, medicale, climatice.

Initiativa internationala „Taxa Robin Hood” are ca scop reducerea inechitatilor sociale prin introducerea unei taxe de 0,05% pe tranzactiile financiare speculative din tarile Europei si prin utilizarea banilor colectati pentru sprijinirea celor care se afla în situatie de saracie severa, a celor afectati de maladii incurabile, precum si pentru actiunile de prevenire a schimbarilor climatice. În cele 11 tari europene în care aceasta taxa de solidaritate a fost recent acceptata, estimarile arata ca, din minuscula taxa, aplicata însa tuturor tranzactiilor bancare, se vor colecta miliarde – toate pentru hrana, tratamente medicale,educatie, adaposturi pentru oameni care nu au alta sansa, activitati de mediu.

Taxa Robin Hood înseamna responsabilitate sociala, echitate si, nu în ultimul rând, sanatate pentru societate – dat fiind ca o comunitate care îsi lasa membrii sa traiasca în vulnerabilitate sociala si medicala este în ansamblul ei o comunitate nesigura, bolnava.

ARAS – Asociatia Româna Anti-SIDA sustine taxa Robin Hood, alaturi de ceilalti membri ai Coalitiei

Plus – Coalitia Internationala contra SIDA.

În cadrul conferintei vor fi prezentate:

1. implicarea societatii civile din Franta în promovarea taxei Robin Hood, ca initiatori ai acestui demers;

2. motive pentru care ARAS, asociatie care de 21 de ani asigura servicii sociale si medicale pentru persoanele vulnerabile, pledeaza pentru adoptarea taxei Robin Hood.

Conferinta de presa va avea loc vineri, 7 iunie a.c., la ora 11, la sediul ARAS din Piata Presei Libere, în prezenta reprezentantilor Coalitiei Plus.

Maria Georgescu

Director executiv, ARAS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel