"Târâți-vă spre Europa voastră!"

Noi, cei din estul Europei, cei care avem în ADN secolele când am avut de-a face cu Imperiul Rus, am anticipat corect noile evenimente din Ucraina

Astfel, în estul de-acum fostei țări artificial create, intitulată Ucraina, au loc răscoale ale rușilor, larg majoritari, iar autoproclamarea de republici suverane va fi urmată de cerințe oficiale de alipire la Rusia. La Donețk, toate autoritățile locale sunt în mâna revoluționarilor. La Harkov, puținii etnici ucraineni rămași au fost obligați să se așeze în genunchi. "Târâți-vă spre Europa voastră", li s-a strigat.

Scriam acum o lună despre crearea a două state ucrainene: Ucraina de Vest, cu majoritatea teritoriilor răpite prin teroare sau ca urmare a pactului Ribbentrop-Molotov de la Lituania, Polonia, Slovacia și România, și Ucraina de Est, cu teritorii desprinse de Hrușciov din Rusia. Până în prezent, Occidentul nu a reușit să aibă o poziție comună în legătură cu planurile lui Putin. Nici măcar activarea oficială a Transnistriei, care a a cerut alipirea la Federația Rusă, nu a determinat Vestul să se așeze temeinic în Republica Moldova.

Vladimir Putin are categoric un plan întocmit cu ani în urmă, care este pus în aplicare pas cu pas în acest moment. America și Europa ezită încă nu să salveze Ucraina – în opinia mea nu există posibilitatea de a salva acest "no men's land" -, ci de a întări granița de Est a spațiului occidental cu cei doi piloni principali: Polonia și România.
URSS a fost învinsă de Occident, în primul rând prin diferența enormă de nivel de trai între cele două sisteme. Aceeași tactică ar fi trebuit aplicată și acum. Dacă statele est-europene ar fi crescut semnificativ în prosperitate în ultimii 25 de ani, rușii din Ucraina ar fi strigat trupelor lui Putin: "Târâți-vă înapoi spre Rusia voastră!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel