Tabăra internaţională de pictură în aer liber "Nenciuleşti 2019" şi-a închis porţile

Tabăra internaţională de pictură în aer liber "Nenciuleşti 2019", care a găzduit artişti plastici din şase ţări, s-a încheiat miercuri cu o expoziţie care a cuprins lucrările realizate de artişti.

Cei zece artişti plastici care au participat la tabăra internaţională de pictură şi-au expus lucrările în foaierul Primăriei municipiului Alexandria. Evenimentul a marcat închiderea taberei, aflată în acest an la a doua ediţie.

Timp de opt zile, artişti plastici din România, Anglia, Germania, Turcia, Bulgaria şi Rusia s-au reunit în tabăra organizată la Nenciuleşti, localitate situată la 20 de kilometri de Alexandria.

Curatorul taberei a fost teleormăneanul Tudor Şerbănescu, pictor şi grafician, preşedinte al Asociaţiei Centro Pro Arte Contemporane şi organizator al acestui eveniment de excepţie. Potrivit acestuia, picturile realizate în tabără vor intra în patrimoniul comunei Nenciuleşti.

Tudor Şerbănescu a declarat pentru AGERPRES: "Pot să spun că ediţia din acest an a taberei, ca şi ediţia de anul trecut, a fost un succes. Artiştii s-au simţit bine, au pictat, au cunoscut oamenii din sat şi au vrut să cunoască obiceiurile locului".

El a adăugat că artiştii au fost foarte interesaţi de portul popular românesc. "Eu cred că ei vor fi nişte ambasadori pentru satul românesc şi pentru cultura românească", a spus Şerbănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel