Tabăra internaţională de pictură în aer liber "Nenciuleşti 2019" şi-a închis porţile

Eduard Pascu / 05 iun 2019 / 18:17 Salveaza PDF Comentarii

Tabăra internaţională de pictură în aer liber "Nenciuleşti 2019", care a găzduit artişti plastici din şase ţări, s-a încheiat miercuri cu o expoziţie care a cuprins lucrările realizate de artişti.

Cei zece artişti plastici care au participat la tabăra internaţională de pictură şi-au expus lucrările în foaierul Primăriei municipiului Alexandria. Evenimentul a marcat închiderea taberei, aflată în acest an la a doua ediţie.

Timp de opt zile, artişti plastici din România, Anglia, Germania, Turcia, Bulgaria şi Rusia s-au reunit în tabăra organizată la Nenciuleşti, localitate situată la 20 de kilometri de Alexandria.

Curatorul taberei a fost teleormăneanul Tudor Şerbănescu, pictor şi grafician, preşedinte al Asociaţiei Centro Pro Arte Contemporane şi organizator al acestui eveniment de excepţie. Potrivit acestuia, picturile realizate în tabără vor intra în patrimoniul comunei Nenciuleşti.

Tudor Şerbănescu a declarat pentru AGERPRES: "Pot să spun că ediţia din acest an a taberei, ca şi ediţia de anul trecut, a fost un succes. Artiştii s-au simţit bine, au pictat, au cunoscut oamenii din sat şi au vrut să cunoască obiceiurile locului".

El a adăugat că artiştii au fost foarte interesaţi de portul popular românesc. "Eu cred că ei vor fi nişte ambasadori pentru satul românesc şi pentru cultura românească", a spus Şerbănescu.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27