Urmărește emisiunea live


Sute de invitaţi au participat la un bal costumat dedicat Mariei Antoaneta, la Palatul Versailles

Sute de invitaţi purtând peruci şi rochii somptuoase în stilul secolului al XVIII-lea şi-au văzut îndeplinite fanteziile regale participând luni la un bal găzduit de Palatul Versailles, dedicat personalităţii celebrei Maria Antoaneta, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Faimoasă pentru stilul său de viaţă plin de opulenţă şi excese, Maria Antoaneta, regină a Franţei, una dintre cele mai elegante şi controversate personalităţi istorice din istoria Franţei, a murit prin ghilotinare în 1793, executată pentru înaltă trădare de revoluţionarii care l-au înlăturat de pe tron şi executat şi pe soţul acesteia, regele Ludovic al XVI-lea. Cei aproximativ 630 de invitaţi au plătit, pentru a participa la eveniment, sume cuprinse între 150 şi 510 euro, biletul cel mai scump oferind acces în întregul palat precum şi la un concert privat susţinut în camera reginei.

Printre numeroşii oaspeţi veniţi din străinătate s-a numărat şi stilistul Cody Jefferies din Houston, Statele Unite, care participă la eveniment deoarece iubeşte moda şi istoria Franţei. 'Să venim aici a fost mereu unul dintre visurile noastre şi am reuşit să-l transformăm în realitate', a spus Jefferies, îmbrăcat într-o tunică verde şi o vestă crem, pe care şi le-a confecţionat singur. Invitaţii au avut posibilitatea de a vizita apartamentele private ale lui Ludovic al XVI şi ale Mariei Antoaneta, precum şi încăperi în care publicul nu are de obicei acces, cum ar fi capela şi apartamentele lui Madame de Pompadour, amanta regelui Ludovic al XV-lea.

'Vin oameni din toate colţurile lumii... din Orientul Îndepărtat, Rusia, din toată Europa, Statele Unite, Australia. Petrec aici o noapte de vis, deoarece nu există un palat mai frumos decât Versailles', a spus Laurent Brunner, directorul Palatului Versailles. Am deschis toate camerele din palat pentru ei, chiar şi Salonul Oglinzilor, unde pot dansa, lucru care e un fel de vis devenit realitate pentru aceştia, a adăugat directorul palatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel