STUDIU: Şofatul cu mâna pe geam predispune la cancer

sofat
sofat

Şoferii care conduc cu geamul deschis şi cu mâna stângă pe rama portiere sunt predispuşi la cancer pe partea stângă a corpului, arată un studiu publicat în Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie.

Astfel, 55% din cazurile de cancer de piele în partea superioară a corpului, 52% din cazurile de melanom şi 53% din cazurile de cancer de piele "MCC" apar pe partea stângă a corpului, scrie automarket.ro.

Legătura dintre cancerul de piele pe partea stângă a corpului şi şofatul a apărut în momentul în care cercetătorii au observat un studiu din 1986, derulat în Australia, care arăta că majoritatea cazurilor de cancer de piele întâlnite la bărbaţi apăreau pe partea dreaptă. Automobilele din Australia au volanul pe partea dreaptă, de unde şi justificarea apariţiei acestui tip de cancer.

Cercetătorii nu au prezentat nicio informaţie privind riscurile la care se supun posesorii automobilelor decapotabile în anotimpul estival, dar au specificat că orice expunere îndelungată la soare măreşte riscul de cancer de piele. Geamurile vehiculelor prezintă un plus de protecţie împotriva razelor UV, deşi soluţia recomandată este utilizarea cremei de protecţie solară, spun cei de la Universitatea din Washington citaţi de USA Today.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel