Studiu ORO. Concluzii îngrijorătoare pentru România VIDEO

Primul studiu privind obezitatea în România, ORO, arată că țara noastră se află la un nivel mediu european în ceea ce privește numărul supraponderalilor.

Obezitatea este mai frecvent întâlnită la bărbați, decât la femei, și în mediul rural, față de cel urban. Persoanele în vârstă sunt mai afectate de obezitate decât tinerii. Sedentarismul este principalul vinovat pentru kilograme în plus.

Concluzia esențială a studiului ORO este că trebuie să declanșăm o acțiune care să vizeze schimbarea stilului de viață. 

Studiul ORO, demarat în vara anului 2014, a fost derulat de o echipă de opt investigatori români, medici cu specialitatea de diabet, nutriție și boli metabolice, coordonată de către Conf. Univ. Dr. Gabriela Roman.

Cercetarea a inclus un eșantion de aproximativ 2100 de persoane adulte, din opt centre regionale: Bihor, București, Cluj, Galați, Gorj, Iași, Suceava, Timiș. Eșantionul analizat în Studiul ORO a fost reprezentativ statistic pentru populația adultă din România.

VEZI ȘI: Prin prevenirea obezității, prevenim cancerul - VIDEO exclusiv 

Studiul ORO a fost finanțat printr-un grant în valoare de 80.000 de dolari al Coca-Cola Foundation, obținut în urma unei selecții de proiecte derulate pe plan internațional.

Acest studiu a fost realizat printr-un grant oferit prin competiție de către Coca-Cola Foundation. Coca-Cola Foundation și Compania Coca-Cola nu au fost implicate în designul studiului, culegerea datelor, analiza statistică, interpretarea datelor și decizia de a publica rezultatele studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel