Prin prevenirea obezității, prevenim cancerul - VIDEO exclusiv

Obezitatea
Obezitatea

Primul studiu privind obezitatea în România, ORO, arată că țara noastră se află la un nivel mediu european în ceea ce privește numărul supraponderalilor. Obezitatea este mai frecvent întâlnită la bărbați, decât la femei, și în mediul rural, față de cel urban. Persoanele în vârstă sunt mai afectate de obezitate decât tinerii. Sedentarismul este principalul vinovat pentru kilograme în plus.

Mai multe detalii despre studiul care arată nivelul obezității în România și factorii care o determină ne-au dat specialiștii Gabriela Roman, Gabriela Radulian și Nicolae Hâncu.

DC News: Care a fost ideea care a stat în spatele studiului ORO?

"Am pornit de la datele internaționale care atestă o prevalență crescută a obezității și am dorit să vedem ce se întâmplă în România din acest punct de vedere. Studiul ORO a vizat nu doar prevalența obezității, cât mai ales factorii de risc care pot fi asociați cu aceasta", ne-a declarat conf. univ. dr. Gabriela Roman, președinta Asociației Române pentru Studiul Obezității (ARSO).

DC News: Cum ați reușit să finanțați studiul?

"Am avut noroc pentru că am reușit să submitem la o fundație internațională, la Coca-Cola, acest proiect. Ne-am bucurat foarte mult că am reușit", a mai spus aceasta.

"Studiul ORO - care a vizat prevalența obezității în România - a evidențiat existența unor date comparabile cu cele europene. În acest context, este foarte important să știm unde ne situăm și mai ales să știm ce avem de făcut în continuare pornind de la premisa că obezitatea asociază și existența diabetului de tip 2 într-o pondere importantă", a adăugat prof. univ. dr. Gabriela Radulian, președinta Fundației Pentru Alimentația Sănătoasă.

Concluzii studiu ORO

"Concluzia esențială a studiului ORO este că trebuie să declanșăm o acțiune care să vizeze schimbarea stilului de viață. Mesajele noastre sunt la nivel populațional, adică nu vizăm un anume tip de persoană, ci vrem ca întreaga populație a României să știe că a preveni obezitatea este mai important decât să o tratezi. Obezitatea are tangențe cu diabetul. Prin prevenirea obezității prevenim cancerul", a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel