Studiu: Mierea, beneficii miraculoase. Recomandare pentru medici

Cercetătorii susțin că mierea este mai eficientă în tratarea răcelilor decât alte medicamente de pe piață.

Potrivit unui nou studiu, mierea poate fi un tratament mai bun pentru tuse și răceli decât medicamente aflate în vânzare, scrie CNN. Cercetătorii spun că mierea ar putea oferi o alternativă mai sigură, mai ieftină și mai ușor disponibilă decât antibioticele. Ei au încurajat medicii să ia în considerare recomandarea mierii pacienților în locul prescrierii antibioticelor, deoarece acestea pot provoca reacții adverse și poate duce la rezistența atunci când sunt folosite foarte des.

Mierea este folosită de mult timp ca remediu casnic pentru tuse, dar eficacitatea sa în tratarea bolilor comune nu a fost intens cercetată. Medicii de la Facultatea de Medicină a Universității Oxford și Departamentul de Științe de Sănătate din Îngrijirea Primară au analizat dovezile existente pentru a determina modul în care simptomele infecțiilor tractului respirator superior au răspuns la aceasta. 

”Mierea a fost mult mai bună pentru îmbunătățirea simptomelor infecțiilor tractului respirator superior. Oferă o alternativă disponibilă la scară largă și este și mult mai ieftină decât antibioticele. Mierea ar putea ajuta la încetinirea răspândirii rezistenței antimicrobiene”, au scris autorii studiului în revista BMJ Evidence-based Medicine.

Cercetătorii au analizat rezultatele a 14 studii, dintre care nouă au implicat doar copii. Cei mai mulți au comparat mierea cu mai multe tratamente convenționale prescrise de medici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel