Studiu - Căsătoria combate cancerul

casatorie
casatorie

Pacienţii bolnavi de cancer de colon îşi pot spori şansele de vindecare mergând spre altar, artă un studiu realizat de cercetătorii de la Penn State College of Medicine şi Brigham Young University, SUA.

Autor: Roberta Cautiş

Astfel, s-a demonstrat că bolnavii de cancer care erau căsătoriţi au avut un risc de deces cu 14% mai scăzut, scrie dailymail.co.uk.

Viaţa de familie aduce beneficii atât pentru femei, cât şi pentru bărbați, în egală măsură.

Studiul a arătat, de asemenea, că pacienţii căsătoriţi au avut avantajul de a descoperi din timp în ce mod a evoluat boala şi deseori au optat pentru forme de tratament mai agresive.

Oamenii de ştiinţă nu sunt siguri cum un certificat de căsătorie poate ajuta suferinzii, dar speculează că soţii acţionează ca un însoţitor important ce oferă atenţie, susţinere şi suport moral, stimulând modul în care boala este gestionată.

„Având un partener de viaţă, îl puteţi privi ca pe un asistent sau îngrijitor şi acest lucru vă ajută să identificaţi şi să trataţi mai repede astfel de probleme” a afirmat Sven Wilson, profesor al Brigham Young University.

Studiul nu a arătat dacă persoanele căsătorite erau deja mai sănătoase decât cele singure. Conform raportului, oamenii sănătoşi au tendinţa de a se căsători sau de a rămâne căsătoriţi.

Studiul a fost publicat online în revista Cancer Epidemiology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel