Studiu: Bărbaţii se simt bătrâni abia după vârsta de 58 de ani, femeile de la 29 de ani

imbatranire
imbatranire

Femeile încep să se considere bătrâne de la vârsta de 29 de ani, în timp ce bărbaţii nu îşi pun această problemă decât de la 58 de ani în sus, potrivit unui studiu citat sâmbătă de cotidianul britanic Daily Mail.

Un sfert dintre femei au recunoscut că s-au simţit bătrâne imediat ce au zărit că le-au apărut câteva fire albe de păr. În schimb, bărbaţii tind să creadă că sunt în continuare tineri câtă vreme nu au probleme cu sexul, infomează Agerpres. Se crede că acest decalaj de percepţie a vârstei între sexe este determinat de atitudinea societăţii faţă de tinereţe şi frumuseţe. Femeia modernă se poate simţi 'trecută' dacă ajunge să creadă că nu se mai încadrează într-un anumit ideal. Bărbaţii, care sunt mai puţin definiţi în funcţie de aspectul exterior, refuză să se comporte conform vârstei până la aproape 60 de ani.

'În societatea noastră, atractivitatea unei femei este destul de importantă. Bărbaţii nu trebuie să arate bine, dar din cine ştie ce motiv, este important pentru femei să arate prezentabil. Revistele sunt pline de articole despre tinereţe şi între paginile lor nu vezi decât femei tinere şi frumoase. Prin urmare, femeile încep să se simtă bătrâne atunci când nu se mai regăsesc în pozele din reviste, când nu se mai consideră la modă sau în tendinţe. Bărbaţii, pe de altă parte, nu trebuie să arate bine, pe ei acest aspect nu-i afectează', comentează profesorul de psihologie Cary Cooper de la Universitatea din Lancaster.

'La 30 de ani, femeile se maturizează, se aşteaptă de la ele să se gândească să se mărite şi să-şi întemeieze o familie. În schimb, majoritatea bărbaţilor sunt mult mai orientaţi către carieră, aşa că nu se simt bătrâni decât atunci când ajung la vârsta pensionării', a adăugat el. Studiul, realizat de Avalon Funeral Plans, a mai consemnat şi faptul că 10% dintre femei au declarat că s-au simţit bătrâne în momentul în care pielea cândva tânără şi frumoasă a început să facă riduri şi să nu mai fie aşa elastică. Alte 50% dintre femei au spus că au simţit că tinereţea li s-a dus în momentul în care anumite părţi ale corpului nu au mai sfidat gravitaţia, ca urmare a naşterilor sau a alăptatului. Iar 3% dintre ele au spus că momentul în care s-au surprins comportându-se la fel ca mamele lor le-a făcut să-şi dea seama că au început să îmbătrânească.

Pentru bărbaţi lucrurile par a fi mult mai simple. Două treimi au declarat că s-au simţit bătrâni doar atunci când nu au mai putut da randament în dormitor, iar 22% au declarat că şi-au dat seama că nu mai sunt ce-au fost în momentul în care muzica dintr-un bar li s-a părut mult prea asurzitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel