Studiourile MGM declară faliment

mgm
mgm

Legendarele studiouri Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) care de-a lungul istoriei au lansat filme devenite clasice, precum "The Wizard of Oz" sau seria "James Bond", au declarat faliment ca urmare a incapacităţii de a plăti o datorie de 4 miliarde de dolari către creditori, informează site-ul topnews.co.uk.

Creditorii studiourilor MGM au încercat să recupereze această datorie de peste 1 an de la data scadenţei, iar în prezent se pregătesc să preia 95% din acţiunile companiei.

De asemenea, creditorii au anunţat că urmează să permită fondatorilor companiei Spyglass Entertainment să conducă o variantă la scară redusă a studiourilor MGM în speranţa că vor putea să-i recupereze măcar o parte din împrumut. Această strategie aduce în genunchi un gigant de talia MGM care are o istorie de peste 4.000 de titluri de film şi 205 premii Oscar.

Analiştii pieţei filmelor sunt de părere că procedurile de faliment se vor derula rapid pentru a permite lansarea noului film din seria "James Bond" ale cărui drepturi sunt deţinute de MGM. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel