"Standpoint", proiectul românesc de la London Fashion Week

România prezintă, la ediția de anul acesta a London Fashion Week, expoziția "Standpoint", care reunește creațiile designerilor Smaranda Almășan, Emese Bakó, Andreea Castrase, Sabina Pop şi Ancuța Sarca, într-un proiect conceput de Romanian Design Week. Designul expoziției, deschisă între 17-21 februarie, îi aparține arhitectului Attila Kim.


Realizat printr-un parteneriat între Institutul Cultural Român din Londra, The Institute Bucureşti şi Romanian Design Week, proiectul "Standpoint" este cea de-a șaptea participare consecutivă a României la celebrul eveniment, expoziția românească fiind inclusă, ca de obicei, în cadrul secțiunii International Fashion Showcase, coordonată de British Fashion Council și British Council.


Andreea Castrase, ținută

De-a lungul timpului, participările românești la London Fashion Week au fost încununate cu premii și mențiuni foarte onorante. Din acest motiv, proiectul din acest an, o explorare a dialecticii local-global ce îi reunește pe câțiva dintre cei mai inventivi tineri designeri români ai momentului, este așteptată cu un interes pe măsura reputației câștigate la Londra de creativitatea sartorială românească.

 

Emese Bako, ținută

Proiectele prezentate la ediția curentă sunt invitate să descindă în laboratoarele creatorilor de modă, încercând să distingă procesul prin care aceștia transformă cultura locală într-un limbaj universal. Caută această lingua franca a modei nu mai puțin de 25 de expoziții de țară, amplasate sub boltele renumitului centru cultural Somerset House, de pe malul Tamisei.

 

Sabina Pop, ținută


"Standpoint" exprimă tema ediției printr-un concept care, prin paleta diversă de texturi și materiale, încorporează reflecții privitoare la influența trecutului asupra practicilor creative contemporane, introspecții personale, precum și câteva dintre sursele de inspirație oferite de o lume globalizată. Limbajul internațional al modei devine astfel o modalitate de comunicare a experienței unice a fiecărui designer, influențată atât de trecut, cât și de specificul cultural local și de universul creativ personal.

 

Smaranda Almășan, ținută

Participanţi:


 

Smaranda Almășan


Smaranda Almăşan este o creatoare de modă ale cărei colecţii sunt caracterizate printr-un design elegant şi tăieturi fine, precum și printr-o atenţie deosebită la detalii, iar stilul ei este definit ca „avangardă purtabilă". După absolvirea Masteratului în Design Vestimentar la Universitatea de Artă şi Design din Cluj, şi-a deschis propriul studio în cadrul Fabricii de Pensule. În ultimii ani, Smaranda a participat la o serie de evenimente de profil, printre care celebrele târguri de modă de la Düsseldorf, Munchen şi Viena.

Emese Bako

După finalizarea unui internship la renumita casă de modă Giles Deacon din Marea Britanie, Emese Bakó a lucrat pentru H&M la Stockholm. Ţinutele ei, reprezentări vizuale pline de atitudine şi delicateţe, au apărut într-o serie de reviste de profil prestigioase, de la Elle, Harper's Bazaar, la Beau Monde sau Unica. Tăieturi sofisticate, detalii feminine, catifea, satin şi ţesături brocart, broderii realizate manual, mărgele şi alte tehnici atractive sunt doar câteva dintre elementele care definesc creaţiile artistei.

Andreea Castrase

De-a lungul scurtei sale cariere în industria modei, Andreea Castrase a fost distinsă cu premii importante printre care Best Young Designer award la Elle Style Awards şi Best Young Designer la premiile Beau Monde, ambele în 2015. Creatoarea a câştigat experiență lucrând pentru Ann Demeulemeester şi H&M, dezvoltând o estetică ce poate fi definită ca atemporală şi austeră, capabilă însă să genereze emoţie.

Sabina Pop

Cu un simţ al liniei originale și îndrăznețe, Sabina Pop este interesată de legăturile dintre arta contemporană și design. În prezent înscrisă la programul doctoral al Universităţii de Artă şi Design din Cluj, Sabina propune creaţii purtabile dar curajoase, caracterizate prin culori vii și pattern-uri puternice, suprapuse inedit, dar și prin siluete minimaliste, cu volume geometrice generoase.

Ancuţa Sarca


Ancuţa Sarca este un explorator neobosit care investighează în permanenţă diverse concepte culturale şi a cărei originalitate a fost remarcată rapid nu doar de presa de specialitate din România, dar şi de celebrul brand Meadham Kirchhoff, care i-a oferit un internship în studioul său londonez. În cea mai recentă colecție a sa, Ancuţa traduce mişcări sociale şi culturale în haine-experiment, folosind materiale neconvenționale, culori vibrante și texturi hi-tech.

Ancuța Sarca, ținută

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel