Sondaj Avangarde despre monarhia în România. Cifrele zilei când Regele Charles al III-lea vine în țara noastră. Instituția în care oamenii au o încredere foarte mare

Avangarde a făcut un sondaj pentru a vedea cum percep românii monarhia. 

Sondajul a fost făcut în perioada 29.05.2023 – 01.06.2023. La întrebarea „Dumneavoastră personal aveți o părere bună despre instituția monarhică ce a fost în România?”, răspunsurile au fost: 44% da, am o părere bună, 30% nu, nu am o părere bună, 22% nu am o părere formată, iar 4% nu știu sau nu răspund.

La întrebarea „Credeți că în viitor România ar trebui să-și schimbe forma de organizare politico-statală și să revină la monarhie așa cum a fost până în 1947?”, 18% au spus că da, 66% au zis că nu, 13% nu pot aprecia, iar 3% nu știu sau nu răspund.

La întrebarea „Din punctul dumneavoastră de vedere care dintre Regii României au făcut cel mai mult bine țării?”, răspunsurile au arătat astfel: 

Regele Mihai - 19%

Regele Carol I - 14%

Regele Ferdinand - 8%

Regina Maria - 4%

Niciunul - 6%

16% nu pot aprecia, iar 33% nu știu sau nu răspund.

Despre Principesa Margerata, 32% au o părere bună, 44% nu au nicio părere bună, dar nicio părere proastă, 7% au o părere proastă. 9% nu știe cine este sau nu au o părere și 8% nu au răspuns.

Despre Principele Radu, 12% au părere bună, 31% - nici bună, nici proastă, 13% au o părere proastă, 31% fie nu au nicio părere, fie nu știu cine este, iar 13% nu răspund.

Despre Regele Charles, 35% au spus că au o părere bună, 45% - nici bună, nici proastă, 12% au o părere proastă, 2% nu au nicio părere sau nu-l cunosc, 6% nu răspund.

VEZI AICI SONDAJUL - https://media.dcnews.ro/other/202306/raport-national---perceptii-asupra-monarhiei_18328100.pdf

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, în ziua de 2 iunie 2023, la Palatul Cotroceni, pe Regele Charles al III-lea.

După ceremonia primirii oficiale, preşedintele României şi monarhul britanic vor avea convorbiri tete-a-tete, apoi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţi ai societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Vizita pe care Regele Charles al III-lea o face în România are caracter privat, adăugând că monarhul se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.

VEZI ȘI: Regele Charles, împiedicat de o vacă să aterizeze în România și uimit de un cimitir: Vaca a început să fugă, luând cu ea toți agenții de pază. Era ceva supranatural - https://www.dcnews.ro/regele-charles-impiedicat-de-o-vaca-sa-aterizeze-in-romania-si-uimit-de-un-cimitir-vaca-a-inceput-sa-fuga-luand-cu-ea-toti-agentii-de-paza-era-ceva-supranatural_914980.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel