Soluție pentru Ponta și Iohannis, legată de bugetul Apărării

Klaus Iohannis a discutat cu premierul Victor Ponta despre un subiect sensibil: bugetul pentru Apărare. Discuțiile au loc în timp ce UE și NATO se pregătesc să facă față amenințării de la Răsărit, iar România se luptă cu viscolul. Prin asocierea celor două evenimente, ofer gratuit, la fel ca Mihai Răzvan Ungureanu, un sfat. Atât președinției, cât și guvernului, ceea ce senatorul PNL nu face.

Recunosc că, față de alți ani, acum au cam lipsit coloanele de mașini blocate de nămeți. Poate e din cauza concediului de două săptămâni, primit de națiune cu ocazia calendarului gregorian. Sigur este meritul Poliției, care a luat măsuri mai ferme de oprire a traficului.

Dar urgențele nu le poți amâna, ca excursiile, așa că două femei au murit, fiindcă ambulanțele au rămas în zăpadă.  Era, probabil, nevoie de vehicole speciale, nu de mașini de oraș. Evident, ca în fiecare an, a fost solicitată intervenția Armatei.

De aici, soluția pentru bugetul Apărării. De ce să se dea bani unor firme private, sau să se cumpere șenilate pentru intervenții în timpul iernii, dacă tot Armata intervine. Șenilatele de la Consiliul Județean, aolo unde s-au cumpărat astfel de mașinării, stau 11 luni pe ani sub prelată, degeaba. Cred că s-ar putea cumpăra transportoare MApN de banii respectivi. Cu ceva dotări (o trusă de urgență și o targă) transportoarele ar trece prin nămeți, în caz de nevoie, și ar prelua cele trei-patru urgențe. Vara, în loc de targă se urcă militari și se montează armament. Iar dacă nu se găsesc astfel de mașini, la importatori, de ce nu s-ar construi în țară, ca să nu închidem industria de apărare?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel