Slănină de porc, beneficii. Întăreşte SISTEMUL IMUNITAR şi muşchiul CARDIAC, tratează durerile de ARTICULAŢII

Deşi pare paradoxal, acest aliment plin de grăsime, consumat din abundenţă de ţăranii români, este nebănuit de sănătos. În ciuda aparenţelor, în cantităţi moderate aduce beneficii uluitoare organismului.

Atât de blamata slănină de porc, consumată din greu de strămoşii noştri, are, de fapt, proprietăţi curative. Chiar dacă nu ţine la siluetă, acest aliment natural, fără chimicale sau E-uri, conţine din plin retinol, niacină, tiamină, seleniu, riboflavină, potasiu, fosfor şi calciu.

Pentru a profita cu adevărat de proprietăţile sale, este ideal să fie consumată în cantităţi moderate, întrucât 100 de grame de slănină are nu mai puţin de 638 kcal şi 67,7 grame de grăsimi. Pe de altă parte, aceeaşi cantitate oferă şi 6,3 grame de proteine.

În­tăreşte siste­mul imunitar

Această proprietate se datorează acidului ara­hi­donic, care favorizează scăderea coleste­ro­lului, îmbu­nătăţeşte funcţiile de protecţie ale organis­mului, fiind în acelaşi timp necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imu­ne şi reac­ţiile inflamatorii.

Reglează contracţiile muşchiului inimii

În cantităţi mici, slănina este benefică inimii şi vaselor de sânge, întrucât reglează contracţiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului car­diac, şi sprijină tonusul vascular.

Protejează organismului de daunele aduse de fumat

Datorită conţinutului de seleniu, microelement care întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism, fumătorii sunt protejaţi prin consumul acestui aliment de efectele nocive ale fumatului.

Tratează mahmureala

Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbţia rapidă de al­cool din stomac.

Tratează durerile de articulaţii

Pentru a scăpa de durerile de articulaţii, se recomandă frecarea articulaţiilor bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de al­bine. Deasupra se pune celo­fan sau hârtie de pergament, se înve­leş­te cu un fular şi se lasă să acţioneze peste noap­te.

Tratează mastita

Pentru tratarea mastitei pe locul inflamat se aplică o felie subţire de slă­nină veche, peste care se pune o bucată de staniol şi se bandajează sau se lipeşte cu leucoplast.

Citește și: Cancer prostată. Simptome, diagnostic, tratament

Alungă durerile de dinţi

O felie mică de slănină nesărată, aplicată pe dintele dureros, între gingie şi obraz, pentru 15-20 de minute, are proprietatea de a alunga durerile de dinţi.

Tratament pentru pintenii osoşi

Pentru a trata ăintenii osoşi se prepară un unguent din 100 g slănină nesărată de porc, tocată mărunt, un ou crud şi 100 ml oţet concentrat. Borcanul cu amestecul se ţine într-un loc întunecos, până la dizolvarea completă a slăninei, amestecând periodic. Înainte de procedură, călcâiul se ţine în apă fierbinte, apoi se aplică pe zona dureroasă un tampon de vată îmbibat în unguent. Com­presa se aplică pe timp de noapte, dimineaţa se spală talpa cu apă caldă. Durata tratamentului este de 5-7 zile.

Dezavantajele consumului de slănină

Slănina conţine nitriti-aditivi care pot interacţiona cu substanţele chimice naturale din alimente şi din organismul uman formând nitrozamine, compuşi cu un ridicat potenţial cancerigen. Totodată, are un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi creşte nivelul trigliceridelor din corp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel