Skype, pericol. Cum pot ataca hackerii prin aplicație

Skype
Skype

Departe de a fi perfectă, aplicația Skype a celor de la Microsoft este una care a evoluat semnificativ de-a lungul anilor.

Oferă un serviciu de calitate și este disponibilă pe o varietate semnificativă de platforme. Din păcate, o vulnerabilitate periculoasă descoperită în versiunea de PC și Mac a programul îți atrage atenția asupra faptului că ar trebui să cochetezi cu o alternativă dacă ții la securitatea computerului tău.

Vulnerabilitatea a fost descoperită de expertul în securitatea cibernetică Stefan Kanthak, informează playtech.ro. El a fost primul care a observat că programul de instalare pentru Skype poate fi exploatat prin metoda hijacking-ului de DLL-uri. Această metodă păcălește programul să încarce linii de cod sau fișiere malițioase neverificate, în locul fișierelor corecte utilizate de aplicația de chat.

[citeste si]

Kanthak a insistat destul de mult pe faptul că un atac menit să exploateze vulnerabilitatea din Skype nu poate fi executat cu ușurință, dar posibilitatea este una cât se poate de reală, iar riscurile derivate din respectiva problemă sunt semnificative. În plus, dacă un hacker construiește un malware în jurul acelei găuri de securitate, îl poate utiliza la scară largă.

Pentru ca problema să fie mai gravă, vulnerabilitatea din Skype afectează atât PC-urile cu Windows, cât și sistemele Apple cu macOS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel