EXCLUSIV  „Sieranevada” și „Câini”, marii câștigători la Premiile GOPO 2017

Peste 900 de invitați au participat aseară, în Sala Mare a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București la cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul a fost transmis în direct pe TVR 2, TVR 3, TVR HD, dar și la Radio România Cultural.

Dana Dogaru, Medeea Marinescu, Rodica Lazăr, Alina Grigore (nominalizate la categoria Cea mai bună actriță în rol principal), Vlad Ivanov, Petru Ciubotaru (nominalizați la categoria Cel mai bun actor în rol secundar), Florin Piersic Jr, Diana Cavallioti, Dorian Boguță, Margareta Pâslaru, Adelin Petrișor, Ana Ularu, Alec Secăreanu, Ada Galeș, Claudiu Bleonț, Magda Catone, Constantin Cotimanis, Rona Hartner, Smiley, Bromania sunt doar câțiva dintre invitații care au pășit pe covorul roșu din centrul capitalei.

Sieranevada, filmul cu cele mai multe nominalizări, și-a adjudecat șase statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Cristi Puiu), premiu oferit de Banca Transilvania, Cel mai bun scenariu (Cristi Puiu), Cea mai bună actriță în rol principal (Dana Dogaru), premiu oferit de Aqua Carpatica, Cea mai bună actriță în rol secundar (Ana Ciontea) și Cel mai bun montaj (Letiția Ștefănescu, Ciprian Cimpoi).

 (oar_w460)

Dana Dogaru

Șase trofee Gopo a câștigat și Câini, filmul regizat de Bogdan Mirică: Premiul pentru cel mai bun film de debut, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (Gheorghe Visu), premiu oferit de Audi România, Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar (Vlad Ivanov), Premiul pentru cea mai bună imagine (Andrei Butică), Premiul pentru cea mai bună muzică originală (Codrin Lazăr, Sorin Romanescu), Premiul pentru cel mai bun sunet (Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette). 

 (oar_w460)

Bogdan Mirică

(oar_w460)

Gheorghe Visu

Un trofeu Gopo pentru Cea mai bună imagine, acordat lui Marius Panduru, a fost adjudecat și de pelicula Inimi cicatrizate. Filmul lui Radu Jude a mai câștigat alte trei statuete la categoriile: Cele mai bune decoruri (Cristian Niculescu), Cele mai bune costume (Dana Păpăruz) și Cel mai bun machiaj și Cea mai bună coafură (Bianca Boeroiu și Domnica Bodogan), premiu oferit de MAC Cosmetics România.

Doar o răsuflare, filmul regizat de Monica Lăzurean-Gorgan, a câștigat trofeul pentru Cel mai bun documentar, iar premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj a fost câșțigat de 4:15 P.M. Sfârșitul lumii (regia Cătălin Rotaru, Carmen Virginia Șarga).

Trofeul Tânără Speranță a fost câștigat de producătoarea filmului Ilegitim, Anamaria Antoci.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers cătreFiul lui Saul/ Saul Fia, distribuit în România de Transilvania Film.

(oar_w460)

Valentin Uritescu

Momente memorabile, atât pe covorul roşu, cât şi în cadrul Galei, au fost prilejuite de câştigătorii Premiilor Gopo pentru Întreaga Activitate (Valentin Uritescu), dar și Întreaga Carieră oferit de Primăria Municipiului București prin Creart actorului Ion Dichiseanu. Un Premiu Special i-a fost oferit și pirotehnistului Constantin Petre.

(oar_w460)

Ion Dichiseanu

Premiul publicului, oferit de Carrefour România, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box office în 2016, a fost împărțit de lungmetrajele: #Selfie69 (regia Cristina Iacob) și Două lozuri (regia Paul Negoescu).

Gala Premiilor Gopo 2017 – ediția a 11-a a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografieiși Babel Communications.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel