Short Film Festival 2019. Tot ce trebuie să știi

SEECS Short Film Festival continuă, și în acest an, la UNATC „I.L. Caragiale”, cu ediția a 5-a. Festivalul este realizat cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România (UCIN).

SEECS Short Film Festival este o inițiativă din anul 2015 a SEECS – Asociația Școlilor de Film din Sud-Estul Europei. Festivalul se adresează atât cunoscătorilor (studenți, profesori, critici de film și de teatru, profesioniști ai cinematografiei și artelor), cât și publicului larg interesat de filme de calitate. Anul 2019 este al doilea an consecutiv când SEECS este prezent în România, la UNATC „I.L. Caragiale".

Deschiderea oficială a festivalului are loc pe data de 18 aprilie, la ora 19:30, în Sala I. Berlogea (UNATC - str. Matei Voievod, nr. 75 – 77, sector 2).

Imediat după deschidere va începe și competiția filmelor realizate de studenți. Proiecțiile vor continua în 19 aprilie și 20 aprilie, sala I. Berlogea, începând cu orele 15:00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Pe 19 aprilie, la ora 11:00, tot în Sala Berlogea va avea loc o conferință internațională dedicată învățământului cinematografic, în actualul context cultural, artistic și social.

Sâmbătă seara, pe data de 20 aprilie, de la ora 19:30, Sala I. Berlogea, va avea loc festivitatea de premiere a celor mai bune filme din competiție.

Juriul este format din:


Manuela Cernat (România) – critic de film, profesor universitar la UNATC „I.L. Caragiale", cercetător principal la Institutul de Istoria Artei „George Oprescu" și președinte al SEECS în perioada 2008 - 2012.
Sophia Georgiadou (Grecia) – coordonator de programe la Short Film Festival in Drama, specialist în filmul balcanic.
Bulent Kucukerdogan (Turcia) - profesor de film la Universitatea din Gaziantep (Turcia), fondatorul SEECS Short Film Fest și președinte al organizației între anii 2012 - 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel