Sfârșitul lui Putin, tot mai aproape. Prof. Mark Galeotti: Bătrânul nu mai este util. Va fi înlăturat de la putere, fie va muri din cauza bolii

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Istoricul Mark Galeotti susține că Putin nu va mai fi la putere în anul 2024.

Istoricul Mark Galeotti, autor al cărții ”Hai să vorbim despre Putin! Ce nu înțelege Occidentul”, spune că elitele din jurul lui Vladimir Putin încep să creadă că "bătrânul dictator" nu le mai este util. Potrivit acestuia, Putin va fi înlăturat de la putere până în 2024 și ar putea fi internat într-un azil, scenariu lansat și de Richard Dearlove, fost șef al Serviciului Secret de Informații din Marea Britanie (Vezi știrea AICI).

"Cred că, pe fondul problemelor de sănătate, al eșecului pe frontul din Ucraina și în contextul nemulțumirilor atât ale populației de rând, cât și ale elitei ruse după sancțiunile economice, cred că Putin va fi înlăturat de la putere înainte de 2024", a spus Galeotti într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistei Ionela Arcanu de la Realitatea Plus.

Mark Galeotti mai spune că îl analizează pe Vladimir Putin de mai bine de 25 de ani, iar ultimele apariții ale liderului de la Kremlin par să confirme zvonurile potrivit cărora Putin este grav bolnav.

"Nu sunt un medic, dar l-am analizat pe acest om în ultimii 25 de ani, încă dinainte să fie președinte. Este, clar, ceva în neregulă cu el. Tot timpul s-a lăudat cu puterea lui, cu controlul emoțiilor, al corpului, iar acum am văzut tremurul necontrolat, accesele de furie", a spus Galeotti.

Cine îi va lua locul lui Vladimir Putin

Întrebat cine i-ar putea lua locul în fruntea celei mai contestate administrații în lume, profesorul a explicat: "Încă nu s-a conturat un succesor cu adevărat. Nu putem arăta o persoană ca fiind moștenitorul puterii. Oamenii care se aseamănă lui Putin, ideologic, au toți aceeași vârstă, aceeași generație a foștilor KGB-iști. E puțin probabil ca un nou lider să vină din această zonă."

"Va fi un președinte mai slab decât Putin. Va fi reprezentantul mai multor grupuri de interese, iar în acest fel vom avea o guvernare ceva mai moderată. Să nu ne imaginăm că vor fi numai democrați, dar probabil vor fi cleptocrați care vor fi fericiți să fure de acasă și să cheltuiască în străinătate. Vor dori să restabilească relațiile cu Occidentul", a spus Galeotti.

"Bătrânul Putin nu mai este util"

"Putin a început traseul în politică destul de pragmatic, iar pe parcurs a devenit dictator. Acum, el are nevoie de o victorie! Nu se poate opri până când nu obține acest lucru, chiar dacă în acest proces Rusia sângerează! Elita din jurul lui este din ce în ce mai îngrijorată în legătura cu direcția în care merge acest război. Putem vedea că oamenii încep să creadă tot mai mult că bătrânul nu mai este util", a mai spus profesorul Galeotti.

Galeotti: Putin fie va muri din cauza bolii, fie boala i se va agrava încât nu va mai fi capabil să conducă

"Nu cred că va fi ucis, nu văd un final așa dramatic. Fie va muri din cauza bolii, fie boala i se va agrava încât nu va mai fi capabil să conducă. Sau ar putea fi o lovitură de stat. Cred că asta va fi. Oameni la costum vor merge la el și îi vor spune că e momentul să facă un pas în spate, vom avea grijă de tine, te vom interna într-un azil, vor fi statui cu tine pe principalele străzi, dar într-un mod sau altul vei părăsi guvernarea", a mai spus Galeotti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel