Secţie de Pediatrie închisă, după ce un medic și-a luat concediu

doctor
doctor

Secţia de Pediatrie a unui spital orăşenesc se va închide, după ce un medic și-a luat concediu.

Secția de Pediatrie a Spiatlui Nehoiu va fi închisă, începând cu 14 decembrie, după ce singurul medic specialist, în vârstă de 67 de ani, şi-a luat concediu şi a anunţat conducerea unităţii spitaliceşti că nu va mai reveni la serviciu. Cu toate au fost organizate mai multe concursuri, doar 16 din cele 25 de posturi de medici specialişti şi medici primari ale spitalului au fost ocupate.

Directorul Spitalului Orăşenesc Nehoiu, dr. Sergiu Remisovschi, a precizat că activitatea Secţiei de Pediatrie va fi suspendată cel puţin din 14 decembrie până pe 31 decembrie, cât durează concediul de odihnă al medicului pediatru pensionar.

"Medicul Gabriela Angelescu are 67 de ani, este medic pediatru pensionar, dar are derogare să mai profeseze la Spitalul din Nehoiu, unde nu există niciun alt medic de specialitate la secţia pentru copii. Aceasta a anunţat că înainte de sărbători îşi ia concediu, apoi se retrage", a spus managerul unităţii spitaliceşti.

Potrivit sursei citate, pacienţii vor fi redirecţionaţi către spitalul din Buzău, aflat la peste 70 de kilometri distanţă, iar urgenţele vor fi tratate de medicul de gardă de la secţia Interne. Secţia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu, cu circa 50 de internări în medie pe lună, are în schemă doi medici pediatri, cu 40 şi 60 de internări, la unitatea medicală fiind arondate peste 50.000 de persoane din 11 localităţi de pe Valea Buzăului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel