COD GALBEN  A fost emis COD GALBEN/ Se schimbă vremea în România: Răcire bruscă și ploi, de la noapte. Alerta ANM

foto pixabay/ Se schimbă vremea, prognoza meteo
foto pixabay/ Se schimbă vremea, prognoza meteo

Se răcește brusc în România și va ploua. Vor fi furtuni, însoțite de vânt puternic și descărcări electrice. 

UPDATE: ANM a emis un nou Cod Galben pentru județul Botoșani (Botoșani, Corni, Bălușeni, Vlădeni, Curtești, Stăuceni) de  descărcări electrice, averse ce vor acumula 20-30 l/mp, intensificări ale vântului. Alerta e valabilă de la 21:35 la 22:30. 

--- 

UPDATE: ANM a început emiterea avertizărilor de tip nowcasting: A fost emis Cod Galben de averse ce vor acumula peste 20-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină pentru județul Suceava (Vicovu de Sus, Vicovu de Jos, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Voitinel, Gălănești, Horodnic de Jos). Alerta a intrat în vigoare la 20:30 și e valabilă o oră. 

--- 

”Această răcire este consecința trecerii unui sistem noros care aduce aer mai rece, care va dura până spre sfârșitul săptămânii, când vom reveni la temperaturi normale pentru acest sfârșit de august. Ca urmare a instabilității atmosferice care se va face remarcată, a fost emisă o informare meteorologică. Intră în vigoare, la ora 03:00, în această noapte, și este valabilă până miercuri dimineață, la ora 10:00. La început, fenomenele asociate instabilității vor fi în vestul și-n nord-vestul țării, apoi, pe parcursul zilei de marți și marți noapte, vor fi și-n centru, în nord-est, în sud-vest și-n zonele de deal și de munte. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, grindină și vijelii. Vorbim și de cantități de apă însemnate, de 20 - 40 l/mp. Informarea noastră se încheie cu o notă, referitoare la zilele de miercuri și de joi, când fenomenele asociate instabilității atmosferice, cu probabilitate mare, se vor găsi în centru, în sudul și-n estul teritoriului” a spus meteorologul ANM, Dinu Mărășoiu, la Antena 3. 

Informarea meteo emisă de ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo valabilă din 24 august, de la ora 03:00, până-n 25 august, la ora 10:00, de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate. 

”Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în vestul și nord-vestul țării, apoi, marți și marți spre miercuri (24 și 24/25 august) mai ales în centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane. Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe alocuri vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20...40 l/mp.” a anunțat ANM. 

Meteorologii mai precizează că miercuri și joi (25, 26 august) astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în sudul, centrul și estul teritoriului.

Vremea în București se menține caldă

Pentru intervalul menționat anterior, a fost emisă și o prognoză meteo specială pentru București: 

”Vremea se va menține în general frumoasă și va fi călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă de marți (24 august) va fi de 32...33 de grade, iar cele minime vor fi de 16...19 grade.” anunță meteorologii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel