Urmărește emisiunea live



Se deschide Transfăgărășanul. De când vei putea circula pe DN7C / video

Foto: YouTube Andrei Dinca
Foto: YouTube Andrei Dinca

Transfăgărășanul, DN7C, urmează să fie deschis.

Marți, o comisie tehnică din cadrul Companiei de Drumuri și Poliția Rutieră au verificat dacă sunt îndeplinite toate condițiile de siguranță pentru redeschiderea Transfăgărășanului, al doilea cel mai înalt drum din țară, scrie Biz Brașov.

Deszăpezirile DN7C în zona înaltă au început în luna mai, pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Potrivit informațiilor, pe alocuri zăpada avea 6 metri înălțime. Acum, chiar de solstițiul de vară, s-a constatat că sunt îndeplinite condițiile pentru deschiderea Transfăgărășanului, iar DN7C va fi deschis circulației începând de mâine, 21 iunie, la ora 08:00. Șoferii vor putea urca până la Bâlea Lac.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a realizat și o filmare din dronă, pentru ca turiștii care vor să se aventureze pe șosea să vadă care este starea drumului. În parcările din zona Bâlea Lac mai sunt încă nămeți, dar aceste porțiuni se așteaptă a fi deszăpezite în următoarea perioadă. Asfaltul până la Bâlea Lac este, însă, „negru“.

Reamintim că în 2022, Transfăgărășanul a fost deschis pe 15 iunie, cu două săptămâni înaintea termenului prevăzut, 1 iulie.

CITEȘTE ȘI     -      Radare fixe amplasate pe șoselele României. Lista completă

Directorul CNAIR a anunțat deschiderea circulației pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă

Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat pe Facebook deschiderea Transfăgărășanului între Piscul Negru (Argeș) și Bâlea Cascadă (Sibiu).

„Se deschide circulația pe Transfăgărășan (DN7C) mâine (miercuri - n.r.) de la ora 8.00, între Piscul Negru (km 104) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800)!

Pe acest sector de drum, aflat la mare altitudine, circulația va fi permisă doar pe timpul zilei (între orele 7.00 - 21.00), iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar, până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță“, a scris, pe Facebook,, directorul CNAIR Cristian Pistol.

CITEȘTE ȘI      -     EXCLUSIV  Nemții nu mai vor autostrăzi fără limită de viteză, dar tinerii se opun. Titi Aur a spus care sunt „interesele economico-politice“ din Germania / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel