Satu Mare: Patru milioane de lei, alocaţi de CJ pentru repararea drumurilor judeţene

Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a aprobat în şedinţa de joi rectificarea bugetului judeţean, care prevede alocarea unei sume de patru milioane de lei pentru repararea drumurilor.

Din totalul sumei, 750.000 de lei provin de la rectificarea bugetului naţional iar 3.250.000 de lei provin prin regruparea sumelor de la alte investiţii, fără a afecta însă cursul acestora.

Potrivit preşedintelui CJ, Pataki Csaba, cei mai mulţi bani vor fi utilizaţi pentru întreţinerea Drumului Judeţean 193A, ale cărui lucrări au fost sistate ca urmare a intrării în insolvenţă a firmei constructoare.

"Acolo unde ne permite legislaţia, vom realiza lucrări pentru a elimina elementele nocive pentru populaţie. Vom încerca să închidem straturile de piatră, pentru a înlătura praful generat în urma traficului rutier. Vom încerca, de asemenea, să facem şi lucrări de conservare care să-i ajute atât pe locuitorii din zonă, cât şi pe participanţii la trafic care tranzitează acest drum judeţean", a spus Pataki.

Lucrările de întreţinere la DJ 193A vor începe în cel mult două săptămâni.

Şeful Postului de Poliţie Păuleşti, Florin Buzgău, a susţinut în şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică de joi că se deplasează greu la intervenţiile de pe DJ 193.

"Populaţia se plânge, inclusiv noi, când mergem la intervenţii, timpul de reacţie este foarte mare. Ajungem greu. Am primit maşină nouă şi mi se rupe sufletul când mă duc şi vin de acolo. E un praf de nedescris. S-a intervenit în luna iunie cu pietriş, dar s-a distrus", a spus Florin Buzgău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel