Urmărește emisiunea live


Şase trucuri naturale pentru dinţi mai albi

dinti albi
dinti albi

Mulți  își doresc să aibă dinții la fel de albi ca actorii de la Hollywood, dar acesta este un vis greu de realizat pentru oamenii de rând. Ei nu au banii necesari unei danturi perfecte, însă își pot păstra dinții cât mai albi cu ajutorul unor produse naturale, mai accesibile lor.

1. Consumă frcute și legume crocante.

Legumele și fructele crocante au un nivel de abrazivitate ridicat, ceea ce ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți. Merele, țelina sau morcovii sunt destul de abrazive încât să curețe suprafața dinților fără a afecta malțul.

2. Folsește ața dentară

Puțini oameni acordă importanță spațiilor dintre dinți, deci nu folosesc ața dentară. Între dinți există niște spații mici, la care periuța nu ajunge. După fiecare masă rămân resturi de alimente blocate, iar singura metodă de a le scoate este folosirea aței dentare. Ingorarea acestui aspect poate duce la îmbolnăvirea gingiilor, gingivită și paradontoză. 3. Brânza

Numeroase studii au arătat că dacă după fiecare masă, un cubuleț de brânză poate prevenii cariile dentare și remineralizează smalțul

4. Gumă fără zahăr, care conține Xilitol

Xilitolul este un îndulcitor natural care poate ajuta la prevenirea plăcii dentare, echilibrează nivelul pH-ului și stimulează producerea salivei.

Saliva este ca curățător natural, pe care îl avem în gură, dar în acelaș timp conține bacterii. De aceea, specialiști spun că guma de mestecat nu este suficientă și nu ar trebuie înlocuit periajul.

5. Evitați bicarbonatul de sodiu

Contrar credințelor populare, bicarbonatul de sodiu nu poate fi o soluție pentru albirea dinților. Da, pe termen scurt este eficient, însă folosit în mod constant poate ataca malțul, deaoerece este foarte abraziv. Totuși, puteți folosi o pastă de dinți, care concține bicarbonat de sodiu și care a fost testată clinic.

6. Evitați consomul excesiv de oțet și lămâie

Sunt destui oameni care folosesc oțet de mere și suc de lămâie pentru albirea dinților. Speciliștii susțin însă că acestea afectează malțul și nu recomandă nimănui folosirea oțetului și a lămâii pentru albirea dinților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel