SARMALE DE MIEL. În cazul în care dorți să încercați altceva în afară de friptura de miel și ciorba de miel, de Paște puteți savura câteva sarmale cu carne de miel.
Această rețetă vă poate face Paștele mai gustos: Sarmale cu carne de miel, în viță de vie.
-250 g carne de miel
-25 de foi de viță
-o jumătate de cană de orez (cc 125 g)
-1 gălbenuș de ou
-1 lingură cu vârf de făină
-1 pic de delikat (după gustul fiecăruia), piper
-2 cepe potrivite
-1 pahar de ulei
-2 cești de apă
-1/2cana suc de roșii
-câteva crenguțe de vișin
-o ceașcă de smântână
Opărim foile de viță în apă clocotită și sărată,iar apoi le lăsăm la scurs într-ul cuscusier. Se dă carnea de miel prin mașina de tocat, cepele tăiate mărunt le punem într-o cratiță în uleiul încins și le lăsăm un pic să se călească (câteva minute).
După ce s-a răcit compoziția, adăugăm delikat, piper, gălbenușul de ou, făină și orezul dat în clocot. Punem câte o lingură de compozitțe pe o foaie de vita și rulăm.
Sarmalele le punem într-o cratiță unde înainte așezam crenguțele de vișin(pentru a nu se prinde ), adăugăm uleiul, iar pe deasupra turnăm sucul de roșii ca să de-a un pic de gust și aspect. Se pune la foc mic cc 1 ora si 30 min.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu