Șapte lucruri elementare pe care trebuie să le știi pentru a-ți îngriji laptopul

laptop
laptop

Deși prețurile latopurilor au scăzut destul de mult în ultimii ani, a-ți cumpăra unul rămâne o investiție destul de mare.

Având în vedere că prețul unui laptop bun nu scade sub 2000 de lei, e bine să știi câteva lucruri pe care trebuie să le faci pentru a-l întreține corect.

1. Atenție la jack-ul conector

Când îți conectezi laptopul la curent ai grijă să nu forțezi jack-ul. Prea mulă forță aplicată poate deteriora locul în care acesta intră în contact cu placa de bază și fie laptopul nu va primi destul curent, fie placa de bază se va supraîncălzi.

De asemnea, nu folosi alt concetor în afară de cel original.

2. Curăță tastatura și componentele cu un spray cu aer comprimat.

Cumpără un spray cu aer comprimat și folosește-l pentru ca îndepărta praful depus între taste și de pe componente cel puțin o dată pe lună.

3. Nu folosi laptopul în pat

Evită pe cât posibil să folosești laptopul în pat. Când așezi computerul pe materiale moi circulația aerului se blochează, iar aparatul se încinge.

4. Folosește un suport de răcire

Toți inginerii IT sunt de acord că principala cauză a defectării laptopurilor este supraîncălzirea. Toti ei ne oferă soluția: suportul de răcire. Acesta un dispozitiv curbat, care are în mijloc un mic ventilator.

5. Nu bea lângă laptop

Este cea mai simplă regulă. Nu bea, nu mânca, nu îți ține acvariul cu pești lângă laptop. Chiar dacă nu ai vărsat niciodată nimic în viața ta, e doar o chestie de timp, iar puțină apă îți poate prăji dispozitivul.

6. Curăță ecranul în mod corect.

Cea mai bună metodă de a-ți menține ecranul curat este să foloseși soluții speciale de curățare a LCD-urilor. Dacă nu îi permiți, poți folosi o o cârpă umedă, apoi una uscată pentru a nu lăsa apă pe ecran.

7. Folosește-l până bateria este complet goală

Producătorii recomadă ca măcar o dată pe lună laptopul să fie folosit până când bateria este complet goală. Nu îl ține tot timpul în priză, pentru că bateria va fi afectată pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel