Salvați de la foamete? Fermele de alge marine ar putea hrăni toată populația lumii

foto: Freepik
foto: Freepik

În caz de catastrofă ar avea omenirea din ce să se hrănească pentru o perioadă limitată de timp?

În Filipine și în alte regiuni din Asia se fac eforturi semnificative pentru cultivarea algelor marine și participarea la competiția pentru premiul de 100 de milioane de dolari Xprize, inițiat de Elon Musk. Brian von Herzen, fondatorul Fundației pentru Climă, are un plan inovator pentru utilizarea unor platforme special proiectate, cu scopul de a "împăduri" oceanele cu alge marine, abordând simultan mai multe probleme majore, scrie The Conversation.

Anul trecut, Fundația Climate a câștigat un premiu Milestone în valoare de 1 milion de dolari de la Xprize și este în competiție acum pentru o parte din premiul total de 100 de milioane de dolari. Prototipul acestui inel este localizat la nord de Cebu City, în Filipine, iar von Herzen îl descrie ca fiind asemănător cu o stație spațială.

În fiecare dimineață, algele marine trebuie aduse la suprafață, deoarece au nevoie de lumină pentru fotosinteză. Scopul acestei inițiative este de a sprijini algele marine în capturarea dioxidului de carbon (CO2) și de a contribui la combaterea încălzirii globale.

Recunoscând importanța capturării CO2, Grupul Interguvernamental de Experți privind Schimbările Climatice explorează în prezent diverse metode, printre care se numără plantarea de copaci, răspândirea de rocă zdrobită, extragerea CO2 din emisii și cultivarea de alge marine.

Brian von Herzen subliniază necesitatea de a asigura securitatea alimentară, de a regenera ecosistemele și de a hrăni omenirea în contextul schimbărilor climatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel