Românii, cobaii coabitării?

Nu mai e de mult un secret, o recunosc chiar și occidentalii: românii au fost cobaii pe care s-a experimentat austeritatea. După ce s-a văzut că merge și așa, cu austeritate, s-a trecut la spanioli, italieni, greci etc.

Criza a continuat, în ciuda austerității, ba chiar unii susțin că sărăcirea săracilor a accentuat criza.

(Vezi cât crede ministrul Finanțelor că durează criza)

Oricum, elitele s-au cam depărtat de mulțimile care își cer drepturile, acum când e criză și plăcinta nu mai ajunge pentru toți. Cei tari nu mai sunt dispuși să împartă cu cei slabi nici măcar cojile. Parabola cu grasul și slabul acționează hipnotic: cei cărora li se oprește accesul la resurse trebuie să se simtă și vinovați, pe deasupra.

Tot pe români se experimentează, mai nou, obediența. Revoltele din ianuarie i-au luat pe nepregătite pe mai marii nostril, dar și pe ai lor. Totuși, revolte au fost în toată Europa. Dar ca unii politicieni să se alinieze mulțimilor, sancționându-l pe promotorul austerității, așa ceva nu s-a mai văzut pe continent. De aceea a sărit din baie dna Merkel, lovindu-i pe români cu Barossu în cap: ca mâine îi vine și ei rândul.

Oculta care îl susține de atâta vreme pe Băsescu ar vrea să mai facă un experiment pe români: coabitarea. Mi-e greu să văd cu ce se aleg românii dintr-un astfel de demers, în cazul în care va avea ”succesuri”. Noi scandaluri, o creștere a vulnerabilității de țară, o și mai mare neîncredere în clasa politică, a cărei alternativă, firește, e dictatura. Aia adevărată, nu cea de care se teme dna Merkel.

Totuși, dacă șoriceii pe care se fac teste nu au de ales, românii pot decide dacă participă sau nu la  experiment. Cu alte cuvinte, pot vota, își pot alege destinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel