România a fost acolo!

Emoţionantă până la lacrimi întâlnirea Antenelor cu telespectatorii lor. Multe, multe mii de oameni, pe care nici frigul pătrunzător, nici ploaia n-au reuşit să-i împrăştie, ore întregi.

Dacă s-ar fi întâlnit în Piaţa Constituţiei să tacă împreună, ţinându-se de mâini, ar fi fost grăitor. Pentru că încălcarea Constituţiei, încălcarea unuia dintre drepturile fundamentale – dreptul la cuvânt, dreptul la informare – era motivul pentru care ieşiseră în stradă. Dar au vorbit, ziarişti şi cetăţeni din mulţime, au cântat, s-au bucurat unii de ceilalţi.

Şi, pe o vreme câinoasă, glasurile lor, unite, clamând unul dintre cele mai frumoase cuvinte din lume, "Li-ber-ta-te!" au ridicat curcubeul pe cer. Oameni diferiţi – cum spunea Carmen Avram – de vârste şi culori socio-culturale diferite, au stat alături să-şi apere şi să-şi celebreze eroii – oameni care riscă pentru ca să le aducă în case adevărul.

Nu a fost doar o sărbătoare a întâlnirii telespectatorilor cu teleaştii, ci o întâlnire senină, plină de dragoste, a românilor cu românii, eveniment rarissim în ultima vreme.

Gestul Danei Grecu, una dintre cele mai combative jurnaliste ale Trustului, de a îngenunchea în faţa publicului său, transcrie simbolic spiritul acestei întâlniri. Ne vreţi îngenunchiaţi? a întrebat doamna Grecu. Un "Nuuuuuuu!" uriaş s-a înălţat dinspre Piaţă. Nu voi îngenunchea decât în faţa lui Dumnezeu şi în faţa voastră!

Astăzi, acolo, în Piaţa Constituţiei n-au fost doar Antenele. Acolo a fost spiritul curat al României profunde.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel