Risc de obezitate dacă mănânci „cât pentru doi“ în timpul sarcinii

gravida
gravida

Mâncatul 'cât pentru doi' în timpul sarcinii ar putea lăsa femeile cu multe kilograme în plus pentru toată viaţa, relevă un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Bristol.

Femeile care iau multe kilograme în plus în timpul sarcinii riscă să sufere de obezitate şi de alte probleme de sănătate, precum hiprtensiune arterială, mai târziu pe parcursul vieţii, relatează Daily Mail, citat de Agerpres.

Noile informaţii aduse de studiul realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Bristol se adaugă la celelalte dovezi în legătură cu efectele negative ale surplusului de greutate în timpul sarcinii. Deşi creşterea în greutate în timpul perioadei de graviditate este un lucru natural pentru că bebeluşul se dezvoltă, cercetătorii sugerează că excesul de kilograme reprezintă un risc atât pentru copil, cât şi pentru mamă.

Oamenii de ştiinţă recomandă ca în primele şase luni de sarcină cele 1.940 de calorii necesare pe zi unei femei să nu se schimbe, deci un surplus de alimente nu este necesar. În următoarele trei luni, femeia însărcinată are nevoie doar de 200 de calorii pe zi în plus - echivalent cu o salată de fructe sau un iaurt.

Potrivit studiului, femeile care câştigă mai multe kilograme decât este recomandat în timpul sarcinii sunt supuse unui risc de trei ori mai mare de a avea probleme cu greutatea sau de a deveni obeze 16 ani mai târziu.

Echipa de la Universitatea Bristol a monitorizat 3.877 de mame din vestul Angliei în timpul sarcinii şi 16 ani mai târziu. Rezultatele studiului vor fi publicate în American Journal of Clinical Nutrition

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel