EXCLUSIV  Revelion fără sarmale și friptură. GUACAMOLE, rețeta lui chef Mihai Cristian

Chef Mihai Cristian, un tânăr de 22 de ani care gătește de la 14 ani, a propus cititorilor DC News o rețetă cu totul și cu totul specială și - pentru unii - neobișnuită. Cine își imaginează masa de Revelion fără sarmale, fripturi sau salate cu maioneză? Și iată că există. Mihai Cristian, adept al unui stil de viață sănătos, ne explică cum să ne surprindem invitații cu "Guacamole". Dar haideți să vedem ce înseamnă acest preparat gustos, dar mai puțin cunoscut de români.

În rândurile de mai jos găsiți rețeta prezentată de Chef Mihai Cristian în exclusivitate pentru DC News: 

Guacamole

Da, poate părea ciudat un Revelion fără fripturi, sarmale, salate cu maioneză sau alte combinații mai puțin bune pentru organism și, în plus, este Anul Nou și trebuie sa ne pregătim pentru mișcare în 2017, nu? Parcă așa am auzit.

(w670)

"Guacamole" provine din alăturarea a doi termeni din limba spaniolă: aguacate și mole , care înseamnă avocado și moale. Mai pe românește spus, guacamole este o pastă de avocado, dar noi nu o sa îl facem pastă ci o să... o sa vedeți imediat. Avocado conține multe grăsimi bune printre care acidul oleic - un acid gras mononesaturat pe care îl găsim și în uleiul de măsline și acesta protejează organismul de bolile cardiovasculare. Tot în avocado avem și vitamine precum complexul B și vitamina E, un antioxidant importat.

Dacă am reușit să vă stârnesc curiozitatea, haideți să facem guacamole. Avem nevoie de:

⁃ două avocado bine coapte; (mare atenție aici, trebuie sa alegeți avocado care este moale la atingere, dar totuși nu foarte moale pentru că acela este stricat. Găsim în diferite magazine "Avocado gata pentru mâncat" chiar așa se numește, acela este mai mult decât perfect).

⁃ doi sau trei căței de usturoi;
⁃ coriandru proaspăt;
⁃ jumătate de ceapă roșie sau verde;
⁃ suc de lămâie sau lămâie verde;
⁃ o lingurița de ardei iute sau chilli;
⁃ trei-patru roșii cherry;
⁃ ulei de măsline;
⁃ sare și piper.

Mod de preparare:

În caz că nu ați găsit avocado copt putem să îl păstrăm pe un fund de lemn timp de o săptămână și se va coace sau dacă dorim accelerarea coacerii putem să punem avocado într-o pungă închisă ermetic împreuna cu o banană și, în 2-3 zile, va fi perfectă pentru rețeta noastră.

Tăiem avocado în două, scoatem sâmburii, scoatem miezul cu o lingură și îl pisăm într-un castron cu ustensila cu care pasăm piureul de cartofi, îl vom da prin blender (doar dacă doriți o pastă fină, dar nu e foare gustoasă, vă spun din experiență). Tăiem ceapa mărunt, mărunt, roșiile la fel, usturoiul îl vom da prin răzătoarea mică sau îl zdrobim cu presa de usturoi, ardeiul iute îl tăiem și mai mărunt, coriandrul îl tocăm fin și adăugăm în castronul cu avocado fiecare ingredient urmat de zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper. Amestecăm bine, punem folie alimentară și o dăm la rece pentru o oră pentru a se combina aromele.

Salata de Guacamole o putem servi cu felii de pâine tăiate subțire si prăjite la cuptor cu ulei de măsline și mirodenii. (Pâine neagră, baghetă franțuzească, pâine cu semințe, ciabatta etc.)

Dacă ne-am plictist de rețeta clasică de guacamole putem adăuga și chimen, ardei copt, oregano, cuișoare pisate, măsline Kalamata. Și încă ceva, putem înlocui coriandrul cu pătrunjel verde proaspăt.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel